Oodi poistuu X:stä – kirjaston johtaja: "Jokainen varmaan osaa arvioida, mikä on muuttunut"

Keskuskirjasto Oodi on päättänyt poistua X:stä.

Kirjasto ilmoittaa asiasta X:ssä toteamalla, että kyseinen viesti jää viimeiseksi, jonka kirjasto kävijöillee lähettää palvelun kautta.

"Tulimme Twitteriin ja lähdemme nyt X:stä. Meillä on useita viestintäkanavia ja priorisoimme viestintäämme. Tämä on viimeinen twiittimme ja lopetamme X:n käyttämisen 26.9. - jatkossa tavoitat meidät Facebookista, Instagramista, verkkosivuilta sekä tietysti paikan päällä Oodista", X:ssä julkaistussa viestissä kerrotaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit lukea sen täältä.

Keskustakirjaston johtaja Anna-Maria Soininvaara kommentoi asiaa lyhyesti MTV Uutisille sähköpostitse. Soininvaara kertoo, että jatkossa kirjasto keskittää someviestintänsä muille kanaville. 

Tulimme Twitteriin, lähdimme X:stä on varmaan selkein ilmaus; jokainen varmaan osaa arvioida mikä on muuttunut. Mutta sinänsä tutkimme huolellisesti, mihin meidän työntekijöiden aikaa kannattaa käyttää, eikä Twitter/X ollut pitkään aikaan meidän kannalta se tavoittavin somealusta. Facebookissa ja Instagramissa Oodia on seurattu monta kertaa enemmän. 

Asiaan on vaikuttanut ilmeisesti ainakin alustalla käytävän keskustelun taso. Lisäksi palvelun omistaja Elon Musk väläytti vastikään, että palvelu saattaa muuttua kaikille maksulliseksi. 

– On käyty keskustelua millä ehdoilla kannatta olla palvelussa, joka ei kuitenkaan meidän asiakkaita tavoita samalla tavalla kuin muut somealustat. Varmasti tähän taasen vaikuttaa myös keskustelukulttuurin sävy. Mutta kaupunki ja KUVAn toimiala eivät ole poistuneet X.stä ja tarvittaessa saamme jatkossakin viestin läpi näiden kanavien kautta.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat