Onnettomuustutkintakeskus aloitti tutkinnan Pöytyän tapauksesta – iäkäs nainen löytyi kuolleena, mies sairaalaan

MTV Pöytyällä: Vanhus löytyi kotoaan kuolleena, puoliso virui lattialla – poliisi tutkii, syyllistyikö kotihoito laiminlyöntiin 4:31
Poliisi tutkii kotihoidon toimia Pöytyän tapauksessa.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) aloittaa tutkinnan iäkkääseen pariskuntaan kohdistuneesta epäillystä laiminlyönnistä Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Tiedotteen mukaan tutkinta koskee pariskunnan tilan heikkenemistä ja avun puuttumista.

Poliisi tiedotti viime viikolla, että 87-vuotias nainen löytyi kotoaan kuolleena ja tämän 76-vuotias mies huonossa kunnossa. Poliisi epäilee heidän joutuneen vakavan laiminlyönnin uhreiksi.

Poliisin mukaan pariskunnan mies oli pyytänyt apua kotona pärjäämiseen kotihoidosta. Pariskunta ei ollut ennestään kotihoidon asiakkaana.

Kotihoito soitti vain ovikelloa

Kotihoito kävi pariskunnan luona useita kertoja elokuun lopussa, mutta myöhemmin hoitajat eivät poliisin mukaan enää tavanneet pariskuntaa, vaan kävivät ainoastaan oven takana ja yrittivät soittaa heille.

Kotihoito oli käynyt pariskunnan luona viimeksi yhdeksän päivää ennen kuin nainen löydettiin menehtyneenä. Mies löytyi heikossa kunnossa ja oli sairaalahoidon tarpeessa.

Poliisi tutkii tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä. Epäiltyinä on kotihoidon edustajia.

Lue myös:

    Uusimmat