Onko työmotivaatio hukassa? Näin innostut työstäsi uudelleen!

Tuntuvatko työviikot tylsältä puurtamiselta? Haaveiletko jo tulevasta viikonlopusta tai lasketko päiviä seuraavaan lomaan? Töissä tulee vietettyä suurin osa päivästä – kannattaa siis miettiä, kuinka voisi innostua tutusta työstä uudelleen.

Motivaation löytäminen työntekoon saattaa toisinaan olla hukassa, varsinkin jos tunnet työsi arkipäiväiseksi puurtamiseksi. Kun olo tuntuu innottomalta, se vaikuttaa myös työn laatuun. Mikä siis avuksi, kun tuntuu siltä, että kiinnostus työntekoon on kokonaan kadoksissa?

1. Aloita listaamalla mistä nautit, mistä olet kiinnostunut ja mikä on sinulle tärkeää. Jos työsi heijastaa kiinnostuksesi kohteita, et voi olla ainakaan ihan väärällä alalla. Mitkä ovat uratavoitteesi? Miten ne sopivat yhteen työpaikkasi tavoitteiden kanssa? Kun uskot yrityksesi tavoitteisiin ja pyrit auttamaan niiden onnistumisessa, alat nähdä enemmän merkitystä työssäsi.

2. Elämänasenteesi kertoo ajatusmaailmastasi ja näkyy käytöksessäsi. Minkä työtehtävän sitten saatkaan, suhtaudu siihen myönteisesti. Positiivinen asenne työhön tarkoittaa sitä, että suhtaudut jokaiseen työtehtävään ylpeydellä ja intohimolla. Anna sinulle annetulle tehtävälle kaikkesi, oli se sitten miten vähäpätöinen tahansa. Kun lähestyt työtä positiivisella asenteella, motivaatiosikin nousee. Kun olet kiitollinen työstäsi, kuivemmatkin askareet alkavat tuntua siedettävämmiltä.

3. Kunnoita itseäsi ja työkavereitasi. Jos haluat muiden kunnoittavan sinua, sinun on alettava kunnoittaa itse itseäsi. Ymmärrä roolisi työpaikallasi. Jokainen työntekijä antaa oman panoksensa yrityksen suuremmalle tavoitteelle. Jos katsot työtäsi nenävartta pitkin tai tunnet olosi arvottomaksi, työkaveritkin saattavat alkaa menettää kunnoituksensa sinuun. Arvosta myös työkavereitasi, heistä jokainen ansaitsee sen – talonmiestä tai keittiön henkilökuntaa unohtamatta. Opi näkemään työkavereissasi heidän hyvät ominaisuutensa.

4. Älä epäröi olla töissä avuksi muille. Kun pohditte yhdessä ratkaisua ongelmaan, tutustutte samalla toisiinne – ja mitä mukavammaksi tunnet olosi työkaveriesi kanssa, sitä todennäköisemmin viihdyt työpaikallasi myös töidesi parissa koko kahdeksan tunnin ajan. Kun töissä on porukka, jonka seurassa viihtyy, on paljon helpompi valmistautua sunnuntai-iltana alkavaan työviikkoon. Hyvä työilmapiiri on erinomainen motivaation lähde!

5. Haasta itsesi! Aseta jokaiselle työpäivällesi jokin tavoite. Tylsyys ei ehdi iskeä, kun aherrat itsellesi asettaman tavoitteen parissa. Kyseessä voi olla pieni tai suuri tehtävä: juju on, että niihin tarttuminen saa sinut kokemaan onnistumisia päivittäin ja se tekee työstä paljon kiinnostavampaa ja tyydyttävämpää.

Kun viihdyt työssäsi ja olet siitä kiinnostunut, muukin elämä tuntuu mukavammalta. Ajattele kaikkia mahdollisuuksia, joita työsi sinulle tarjoaa. Se auttaa sinua olemaan innoissaan siitä mitä sinulla on, sen sijaan että murehtisit mitä sinulla ei ole.

Tykkää AVAsta Facebookissa!


AVA

Lähteet: Career-success-for-newbies.com, hotelnewsnow.com, improvingyourworld.com, thedailymind.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja