Onko tässä Suomen surullisin pulkkamäki? Lumettomassa Helsingissä laskiaisriehaan kärrättiin lunta jäähallista

4:50
Onko tässä Suomen surullisin pulkkamäki? – katso, miten mäenlasku sujui lumettomassa Viikissä!

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita, johon kuuluu perinteisesti mäenlasku. Lapin lumikinosten keskellä ei varmastikaan ole ongelmia löytää pulkkamäkeä, mutta pääkaupunkiseudulla tilanne on toinen.

Helsingin Viikissä ei haluttu jättää perinteitä väliin lumen puutteesta huolimatta, joten asia ratkaistiin tuomalla paikalle kasa lunta Malmin jäähallilta.

Lumikasasta saatiin mäki aikaiseksi, ja sunnuntai-iltapäivällä Viikin laskiaisriehassa pieniä laskijoita riitti pitkäksi jonoksi asti.

Surullinen talvi

Janni oli yksi, joka kävi laskemassa mäkeä lumikasassa. Koska lunta ei ole juurikaan ollut, Janni on viettänyt talvea leikkimällä sisällä ja kyläilemällä mummin luona. Jos olisi lunta, hän tekisi myös lumiukkoja.

Jannin eno Kalle ei vielä uskaltautunut pulkkamäkeen.

– Onhan näitä lumettomia talvia vähän väliä ollut, mutta toivotaan, ettei ensi talvi olisi tällainen. Onhan nämä vähän surullisia, kun ei ole lunta yhtään, Kalle pohtii.

– Nyt on ollut melkein yli puoli vuotta sellaista harmaata masentavaa [säätä]. Fiilikset ovat vähän alempana, kun ei ole lunta tuomassa valoa ja vähän pirteyttä ulkoilmaan, sanoo Kalle.

Katso videolta, miten mäenlasku lumettomassa Helsingissä sujui! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja