Onko tässä Helsingin matalin alikulkutunneli? MTV Uutiset Live katsasti Koskelan painajaismaisen kulkureitin ja kokeili, kolahtaako pää kattoon

Onko tässä Helsingin matalin alikulkutunneli? MTV Uutiset Live katsasti Koskelan painajaismaisen kulkureitin ja kokeili, kolahtaako pää kattoon 2:15
Katso videolta: näin matala on Lahdenväylän alittava alikulkutunneli.

Helsingin Koskelassa sijaitsee alikulkutunneli, joka voi olla kammottava kokemus siitä kulkeville.

1960-luvulla rakennettu tunneli alittaa vilkkaan Lahdenväylän. Sen korkeusrajoitus on kaksi metriä ja se on 47 metriä pitkä.

Väyläviraston yksikönpäällikkö Markku Äijälä kertoo, että tällaiset vilkkailla paikoilla sijaitsevat matalat alikulkutunnelit ovat nykypäivänä Suomessa äärimmäisen harvinaisia. Nykyisin alikulkutunnelin pitää olla vähintään 2,8 metrin korkuinen.

Äijälän mukaan Koskelan alikulkutunneli on rakennettu aikoinaan matalaksi mitä luultavimmin olosuhteiden pakosta.

– Siinä menee nelostie päällä ja todennäköisesti siinä on ollut myös pohjavesi lähellä. Se on syy miksi se on nuin matalaksi tehty, Äijälä kertoo.

Jos alikulkutunneli haluttaisiin muuttaa korkeammaksi, olisi se Äijälän mukaan iso projekti. 

– Mahdollisuuksia on mutta kaikki maksaisi aika paljon tuollaisessa paikassa. Jos sitä nostetaan ylemmäksi, niin se tarkoittaisi sitä, että nelostie tulisi aika pitkältä matkalta remonttiin. Siihen ei voida tehdä kovin jyrkkää mäkeä.

MTV Uutiset katsasti tunnelin paikan päällä ja kokeili, voiko tunnelista kulkea lävitse esimerkiksi potkulaudalla, pollkupyörällä tai ihan vain juosten.

Katso video MTV Uutiset Liven reportaasi paikan päältä yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat