Onko tämä F1-kuski liian hyvä hukattavaksi? – "Löysi ylimääräisen vaihteen kun kävi selväksi ettei jatkoa ole luvassa"

2:28
F1-sarja sai tällä kaudella uuden kisavoittajan, kun Sergio Perez ajoi ykköseksi Sakhirin GP:ssä Bahrainissa.

Päättynyt F1-kausi jätti ilmaan monta mielenkiintoista kysymystä, jotka herättävät keskustelua jo ennen kuin valmistautuminen kauteen 2021 voi kunnolla alkaa. MTV Urheilun F1-toimittajat Mikko Hyytiä ja Antti Rämänen käyvät läpi näitä aiheita läpi.

Juttusarjan ensimmäisessä osassa pureudutaan kahteen väittämään: Sergio Pérezia uhkaavaan F1-työttömyyteen ja sarjan poikkeuksellisen hyvään kuljettajatilanteeseen.

F1-sarja menettää poikkeuksellisen kyvyn, jos Sergio Pérez joutuu lähtemään

Antti:
Tuskin kukaan on niin poikkeuksellinen, että häntä koviin pitkään jäätäisiin kaipaamaan. Checo Pérez on kuitenkin tehnyt tasaisen hyvää jälkeä jo vuosien ajan ilman sen suurempaa tunnustusta. Hän oli aina Force Indialla ja nyt myös Racing Pointilla tallikavereitaan edellä. Nico Hülkenbergin ajaessa samassa tiimissä Pérez oli se, joka toi palkintopallisijoitukset tiimiin. Olisi ainakin sääli, jos hän ei nyt saisi tilaisuuttaan todistaa ajotaitojaan Red Bullilla.

Mikko:
Täytyy myöntää, että itsellä Pérez on unohtunut vähäisen näkyvyyden takia aivan liian usein ynnä muuta -osastolle. Teki varmasti monille lajin seuraajille hyvää nähdä, että kärjen takaa löytyy päteviäkin ratinkääntäjiä. Racing Pointin Mersu-kopio taisi sopia Pérezille jotenkin erityisen hyvin, vaikka toisaalta hyvällä autolla taitaa olla ihan mukava ajaa. Hienointa Pérezin kaudessa oli se, että hän tuntui löytäneen ylimääräisen vaihteen vielä sen jälkeen, kun kaikille oli käynyt selväksi, ettei hänelle ole Racing Pointilta luvassa jatkoa. Useimmiten F1:ssä taitaa kuitenkin käydä niin, että kun kuljettajalla on paineita näyttää osaamistaan, tulos on jotain ihan muuta kuin hyvä.

Kuljettajatilanne on parempi kuin vuosikausiin

Mikko:
Käynnissä on erittäin mielenkiintoinen nuorten kuljettajien esiinmarssi. Charles Leclerc oli umpisurkealla Ferrarilla ajoittain häkellyttävän hyvä, Lando Norris oli tällä kaudella jo paljon muutakin kuin varikon koomikko, Max Verstappen ansaitsisi jo viimein auton, jolla pääsisi mittaamaan tasonsa Lewis Hamiltonia vastaan – George Russellista puhumattakaan. Jos tulevat sääntömuutokset toimivat vähänkin toivotulla tavalla, tässä on sellainen nelikko, jonka tulevia taisteluita odottaa jo nyt vesi kielellä. Ja onpa siellä vielä ne muutamat kokeneemmatkin kuljettajat höystämässä pakkaa.

Antti:
Ferrarin tason romahtaminen näkyi heti kauden kiinnostavuudessa, sillä odotin todella näkeväni lisää taisteluita Verstappenin ja Leclercin välillä. Sarjassa on nyt harvinaisen iso joukko kiinnostavia nuoria kuskeja ja lisää vain tulee, kun Mick Schumacher ja varmaankin myös Yuki Tsunoda astuvat joukkoon. Alexander Albonin onneton kausi Red Bullilla on kuitenkin osoitus siitä, ettei odotuksia lunasteta ihan käden käänteessä. Viimeistään vuodesta 2022 eteenpäin meillä on mahdollista nähdä todellinen sukupolvenvaihdos: Verstappen Red Bullilla, Leclerc Ferrarilla, Russell Mercedeksellä, Norris McLarenilla (ja vielä Mersun moottorilla).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja