Mainos

Onko seuraava Air Force One hyödytön tositilanteessa? Merkittävä ominaisuus jäämässä pois säästösyistä

Trumpin hallinnon päätös saattaa rampauttaa Air Force Onen tositilanteen tullen.

Presidentti Donald Trumpin hallinto ehdottaa isoja muutoksia seuraavaan Air Force One -lentokoneeseen. Mikäli ehdotus menee läpi, ei seuraavan sukupolven konetta voi enää tankata ilmassa. Taustalla on Trumpin lupaama miljardin dollarin vähennys Air Force Onen aiheuttamiin kustannuksiin.

Muun muassa republikaanisenaattori Tom Cotton sekä puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja kenraali Joseph Dunford ovat kritisoineet vaatimusta. He ovat huolissaan lentokoneen ominaisuuksien rajoittumisesta, sillä Air Force Onella on merkittävä rooli hallinnon toiminnan turvaamisessa esimerkiksi ydinsodan aikana. Mikäli laskeutuminen ei ole turvallista, on lentokone tankattava ilmassa. Tositilanteessa Air Force One korkea-arvoisine matkustajineen saattaa joutua olemaan ilmassa jopa päiviä.

Vaikka koneen ilmatankkausominaisuutta ei olekaan vielä koskaan jouduttu oikeasti käyttämään, ei päätöstä olisi kenraali Dunfordin mukaan pitänyt tehdä Valkoisessa talossa.

Trumpin hallinto pyrkii pienentämään lentokonelaivueeseen pumpattavaa rahasummaa muun muassa hankkimalla konkurssin tehneen venäläisyhtiön ylijäämäkoneita. Näistä koneista on tarkoitus muokata seuraavat Air Force Onet.

***

1:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.