Onko Rautatieaseman Kivimiehillä salarakkaat Thaimaassa? Ilkka törmäsi yllättävään näkyyn – ”Ajattelin, että jotain tuttua noissa on”

Ovatko tässä Helsingin kivimiesten morsiamet? 0:25

Ilkka Koivisto törmäsi Thaimaan Bangkokissa sattumalta patsaisiin, jotka muistuttavat kovasti Rautatieasemalta tuttuja Emil Wikströmin Lyhdynkantajia, eli Kivimiehiä. Erona se, että patsaat ovat naispuolisia.

Video: Ilkka Koivisto törmäsi Rautatieaseman Lyhdynkantajia muistuttavia patsaita Thaimaassa. 

Koivisto törmäsi patsaisiin mentyään kotitalonsa katolle katselemaan kaupunkia. Samalla hän huomasi naapuritalon 22. kerroksen tasanteella sijaitsevat patsaat.

– Ajattelin että jotakin kovasti tuttua noissa on, joten nappasin kuvan ja laitoin sen sosiaaliseen mediaan, Koivisto kertoo MTV:lle.

Reaktio yllätti Koiviston täysin. Kuva levisi nopeasti Facebookissa ja Twitterissä.

– Vasta kun tutkin omaa kuvaani tarkemmin, tajusin että siinä on todella paljon yhtäläisyyksiä, aivan joitakin yksityiskohtia myöten.

Patsaat eivät näy kadulle

Koivisto kertoo, että taloyhtiön mukaan ”Kivinaiset” ovat olleet pystyssä jo kymmenisen vuotta.

– Patsaat eivät näy kovin moneen suuntaan, sillä täällä on korkeita taloja joka puolella. Kadulta niitä ei näe. Joten siinä mielessä pelissä oli paljon sattumaa, Koivisto kertoo.

– Paitsi että olen asunut täällä jo vuoden, joten kyllä minun olisi pitänyt ne aikaisemmin nähdä, hän jatkaa.

Suomalaisista patsaista poiketen, patsaat eivät ole Koiviston mukaan graniittia vaan ilmeisesti lasikuitua. Korkeutta naispatsailla on alle kolme metriä. Hiustyyli on kovin erilainen Kivimiehiin verrattuna. 

Jopa plagiaatti?

Aiheesta kirjoittamassaan blogikirjoituksessa Koivisto lisäksi pohtii, että kyseessä saattaa olla jopa plagiaatti.

– Talon on rakennuttanut AP Thailand -niminen yhtiö. He vastasivat sähköpostikyselyyni nopeasti, mutta eivät osanneet kertoa patsaiden historiasta mitään, hän kertoo.

 – Taiteilija Wikströmin perikuntaa asia voisi kiinnostaa, hän kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat