Onko Petteri Orpo huolissaan turvallisuudestaan? Näin pääministeri vastaa

Slovakian pääministeri Robert Ficoa kohtaan tehty hyökkäys ei ole vaikuttanut pääministeri Petteri Orpon (kok) omaan turvallisuudentunteeseen. 

Orpo kommentoi asiaa, kun häneltä kysyttiin aiheesta pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa.

Orpo sanoi lähtevänsä siitä, että Suomi on turvallinen maa ja että pidetään se sellaisena.

Orpo myöntää, että Suomessa käytävä poliittinen keskustelu on kiivasta erityisesti aikana, jolloin hallitus ja oppositio ovat vahvasti eri mieltä asioista. Orpo sanoi toivovansa eurovaalien alla, että jokainen puolue osaltaan veisi eteenpäin viestiä, että Suomessa asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Orpo puolustaa hoitotakuun pidentämistä

Orpo puolustaa hoitotakuun pidentämistä kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen. Hoitotakuu palautetaan vuoden 2020 tasolle taloudellisista syistä, hän sanoi pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa.

Orpon mukaan hoitotakuun pituutta oleellisempaa on hoidon tarpeen arviointi, jonka kautta pystytään paremmin suuntaamaan resursseja akuutissa tarpeessa oleville. Jos ihmisellä todetaan vaikka kyhmy rinnassa, hän pääsee kyllä hoitoon, Orpo sanoi.

Aiemmin viikolla sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) kutsui hoitotakuun pidentämistä kaikkein tyhmimmäksi säästötoimeksi.

Lue myös:

    Uusimmat