Onko olosi levoton? Näin parannat keskittymiskykyäsi helposti

Varsinkin silloin kun tehtävänä on paljon asioita, saattaa keskittymiskyky herpaantua. Myös yleinen hälinä ja epämieluisien tehtävien välttely johtavat helposti hankaluuksiin keskittymisen kanssa. Lue, miten voit parantaa keskittymiskykyäsi!

Kun ympärillä sattuu ja tapahtuu, on usein todella vaikea priorisoida asioita, joita päivän aikana olisi tehtävä. Käytännöllisillä vinkeillä voit jatkossa selviytyä arjesta entistä keskittyneempänä.

Älä jätä asioita viime tippaan

Tuntuuko sinusta siltä, että olet tehokkaimmillasi kovassa kiireessä? Asioiden jättämistä viime tippaan ei kannata perustella tehokkuudella, sillä todellisuudessa kiire ei paranna työnjälkeä. City University of New Yorkissa vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että jatkuva vitkastelu kulki käsi kädessä surkean suunnittelutaidon ja organisointitaitojen kanssa. Pyri jatkossa jättämään itsellesi enemmän aikaa määräajoissa pysymiseen.

Sano tavoitteesi ääneen

Omien tavoitteiden sanominen ääneen edesauttaa niissä onnistumista. Kun omat tavoitteet mainitsee kollegoille tai kirjoittaa ne ylös, on niiden toteutuminen todennäköisempää. Asioihin on yksinkertaisesti helpompi tarttua, kun ne on maininnut konkretisoinut. Pyri tekemään tavoitteesi jatkossa tarkemmiksi sanomalla ne ääneen tai kirjoittamalla ne ylös, niin arkesi helpottuu

Rauhoita tilanne

Erilaiset häiriötekijät ovat yksi suurimmista hidasteista, kun johonkin olisi tarkoitus keskittyä. Sulje ovet, laita puhelin äänettömälle ja karsi kaikki muutkin mahdolliset häiriötekijät onnistuaksesi saavuttamaan paremman keskittymiskyvyn.

Pidä taukoja

Vaikka tekemistä olisi liikaa, hektisen päivän aikana on muistettava pitää myös taukoja. Kun saa muuta ajateltavaa pitkän rupeaman päätteeksi, mieli virkistyy ja keskittymiskyky paranee.

Lue myös:

AVA

Kuva: Colourbox

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja