Onko Lyonilla vastalääkettä Manchester Cityn myrkylliseen hyökkäykseen? "Tämä ei ole ihan läpihuutojuttu"

Manchester City toivoo etenevänsä Mestarien liigan välieriin toista kertaa seuran historiassa, kun se kohtaa Olympique Lyonnaisin Estadio da Luzilla lauantai-iltana.

Lyon otti jo yhden ison päänahan tämän kauden pudotuspeleissä, kun se tiputti Juventuksen jatkosta vierasmaalinsa turvin. Ranskalaisseuralta vaaditaan kuitenkin entistä kovemman kaliiperin suorittamista Pep Guardiolan Manchester Cityä vastaan.

Rudi Garcian miehistö lähtee tähänkin pudotuspeliin selkeänä altavastaajana, vaikka Lyon anasti Manchester Cityltä viime kaudella neljä pistettä kahteen lohko-otteluun. Lyon vei ensimmäisen mittelön nimiinsä 2-1-lukemin, kun toinen kohtaaminen päättyi 2-2-tasapeliin.

Manchester City tulee laittamaan Lyonin puolustuksen alusta saakka koville, sillä se haluaa varmasti välttyä samanlaiselta kohtalolta kuin Atalanta ja Atlético Madrid, jotka putosivat puolivälieristä viime hetkien maaleille aiemmin tällä viikolla.

– Me näimme miten tiukille se meni näissä otteluissa, eikä huominen tule olemaan poikkeus. Se on yksiosainen peli, eli kuin finaali. Me yritämme välttyä virheiltä, jotka rankaisevat meitä, Guardiola kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Manchester Cityllä on myös jäätävä himo nousta pitkän odotuksen jälkeen Euroopan kuninkaaksi – erityisesti sen epäonnistuttua puolustamaan Valioliiga-mestaruutta tällä kaudella.

Joukkue juhli vuodenvaihteessa Liigacupin voittoa, mutta se on hyvin pieni ilo verrattuna koko seuran himoitsemaan, kolmen voiton päässä häämöttävään, isokorvaiseen Mestarien liiga -pyttyyn.

Manchester City teki päättyneellä valioliigakaudella peräti 102 maalia, eikä Lyonin alakerrasta välttämättä löydy eväitä Kevin De Bruynen, Raheem Sterlingin ja kumppaneiden pysäyttämiseen. Sterling teki Real Madridia vastaan jo hänen neljännen maalinsa viimeiseen kolmeen otteluun, mikä nosti hänen tämän kauden saldonsa peräti 30 täysosumaan.

Hyökkäys on kuitenkin myös Lyonin vahvuus, minkä takia luvassa voi olla hyvinkin maalirikas huipennus tämän kauden puolivälierille. Juventustakin vastaan onnistunut Memphis Depay teki päättyneellä sarjakaudella yhdeksän maalia 13 peliin. Moussa Dembele on sen sijaan heiluttanut maaliverkkoja 16 kertaa tällä kaudella.

– Lyonia pitää ihailla. Liitän siihen leiman "ennakkoluuloton". Esitykset ovat parantuneet koko ajan. Cityä on varoitettu, eikä tämä ole ihan läpihuutojuttu, C Moren asiantuntija Petri Pasanen ennakoi artikkelikuvan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat