Barcelona-tähti tarjoutui lähtemään seurasta Mestarien liiga -nöyryytyksen jälkeen: "Häpeä on oikea sana"

Bayern München antoi Barcelonalle säälimättömän selkäsaunan, kun se murskasi espanjalaisseuran 8-2 Mestarien liigan välierässä perjantai-iltana. Barcelonan tähtipuolustaja Gerard Pique on myöntänyt, että seuran on nyt tehtävä suuria rakenteellisia muutoksia - vaikka se koituisikin hänen omaksi kohtalokseen.

Pique suoriutui joukkuetovereidensa kanssa ala-arvoisesti, kun Thomas Müller, Ivan Perisic, Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Robert Lewandowski ja Philippe Coutinho pitivät Barcelonan puolustajia pilkkanaan. Ottelun jälkeen Pique ei sanoissaan säästellyt, vaan vaati seuraltaan suuria ratkaisuja uusien nöyryytysten välttämiseksi.

– Häpeä on oikea sana. Näin ei voi pelata Euroopassa. Eikä tämä ole ensimmäinen, toinen tai edes kolmas kerta. Seura tarvitsee muutoksia, Pique latasi medialle ottelun jälkeen.

–.Ensimmäinen vapaaehtoinen olen minä. Jos uutta verta kaivataan joukkuedynamiikan muuttamiseksi, olen ensimmäinen valmiina lähtemään ja astumaan sivuun.

– Nyt olemme pohjalla. Meidän on kaikkien peilattava ja päätettävä, mikä on parasta Barcelonalle. Se on tärkeintä.

Perjantain rökäletappio toi Barcelonan kauden päätökseen rumimmalla mahdollisella tavalla. Kyseessä oli seuran ensimmäinen kausi ilman yhtäkään pokaalia sitten sesongin 2007-08. Barcelona sijoittui La Ligan mestaruustaistossa toiseksi, kun Real Madrid vei tittelin nimiinsä viiden pisteen erolla arkkiviholliseensa.

Lue myös:

    Uusimmat