Onko lapsellasi kansainvälinen hittinimi? Monissa maissa vuoden 2015 nimilistat jo julkistettu

Onko tyttäresi nimi Espanjassa suosittu Paula tai ranskalaisia miellyttävä Lola? Tai ehkä pienen poikasi nimi on Hollannissa kovin tuttu Tobias?

Monissa maissa julkaistut alkuvuoden suosituimpiin lasten nimiin perustuvat ennusteet osoittavat samojen nimien pyörivän useiden eri maiden listoilla. Suomessakin kärkikahinoissa pyörivä Emma jatkaa yhä voitokasta kulkuaan. Poikien puolella tutuiksi puolestaan tulevat nimet Lucas, Leo ja Noah.  

Aina lokakuun puolivälissä se selviää, nimittäin Ranskan suosituimpien lasten nimien virallinen voittaja. Nimiraamatuksikin kutsuttu L'Officiel des prénoms kertoo, että tänä vuonna tyttöjen nimissä kärkipaikkaa pitää Louise. Perässä tulevat Emma, Chloé, Lola ja Inès. Poikien puolella kärkiviisikkoon kuuluvat Léo, Gabriel, Adam, Timéo ja Raphaël.

Louise ja Emma kuuluvat tänä vuonna suosituimpiin myös naapurimaassa Belgiassa. Alkuvuoden listan kärjessä keikkuvat nimet Louise, Emma, Marie, Elise ja Ella. Poikien puolella eniten annettiin nimiä Arthur, Liam, Luke, Finn ja Noah.

Hollannissa vuoden ensimmäisen puolikkaan suosituin tytön nimi oli – yllätys yllätys - Emma.  Perässä tulivat Sophie, Julia, Anna ja Mila. Poikien puolella listan kärjessä olivat Lucas, Maximilian, Jacob, David ja Tobias.

Saksassa heinäkuussa tehty selvitys osoittaa, että tämän vuoden suosituimpien nimien lista pyörii pitkälti viime vuoden linjoilla. Tyttöjen suosituimmat nimet ovat tuttuja: Ann, Emilia, Emma, Hannah ja Lea. Poikien kärjessä puolestaan ovat Ben, Elias, Fynn, Johan ja Leon.

Italiassa perinteiset nimet jylläävät

Italialaisen nettisivuston tekemä tehty kysely osoittaa, että vuoden 2015 tyttöjen muoti-nimet ovat aikaisemmilta vuosilta tuttuja: Sofia, Giulia, Martina, Georgia ja Emma. Poikien puolella vanhempia miellyttävät nimet Francesco, Alessandro, Lorenzo, Andrea ja Marco.

Espanjassa tyttölapsien suosituimpia nimiä olivat viime vuonna Lucia, Maria, Martina, Paula ja Daniela, eikä suunta näytä arvioiden mukaan tänäkään vuonna muuttuvan. Sama koskee myös poikien puolta, missä tutut nimet Hugo, Daniel, Pablo, Alejandro ja Álvaro jatkavat kärjessä.

Yhdysvalloissa viime vuoden suosituimmat tyttöjen nimet noudattelivat sielläkin tuttua kaavaa. Listalle tiensä löysivät Emma, Olivia, Sophia, Isabella ja Ava. Poikien kärjessä olivat puolestaan Noah, Liam, Mason, Jacob ja William. Suosittu nettisivusto Nameberry ennustaa kuitenkin ensi vuoden tuovan mukanaan yllätyksiä. Sen mukaan tyttöjen listoilta löytyisivät muun muassa nimet Ainsley, Alivia, Bryony, Sasha ja Alina, ja poikien puolelta taas nimet Evan, Kingston, Owen, Rhett ja Cameron. Ennustus perustuu sivustolla eniten huomiota saaneisiin nimiin.

Ruotsissa Elsa vuoden 2014 suosituin

Ruotsissa tämän vuoden ennusteita ei ole vielä annettu. Sen sijaan viime vuoden tyttöjen nimilistan ykköspaikan nappasi Disneyn Frozen-elokuvastakin tuttu Elsa, perässään Alice, Maja, Agnes ja Lilly. Poikien nimistä suosituimpia olivat puolestaan Lucas, William, Oscar, Oliver ja Liam.

Tanskassa tyttöjen kärkipaikkaa piti sielläkin viime vuonna Emma. Perässä tulivat Sofia, Ida, Freja ja Clara. Poikien suosituin nimi oli William, sitten tulivat Noah, Lucas, Oscar ja Victor.

Saksankielisessä Sveitsissä eniten syntyi viime vuonna Mia-nimisiä tyttösiä. Kärkikahinoissa olivat myös nimet Lara, Emma, Laura ja Ann. Poikien puolella johdossa olivat Noah, Leon, Luca,  Levin ja David. Sveitsin ranskankielisellä alueella tyttöjen nimistä suosituimpia olivat puolestaan Emma, Eva, Léa, Camille ja Zoe. Poikien kärkiviisikko oli siellä Gabriel, Liam, Lucas, Ethan ja Nathan.

Britanniassa suosituimmat nimet olivat viime vuonna Amelia, Olivia, Isla, Emily ja Poppy. Poikien listalta puolestaan löytyi myös kuninkaallinen tuttavuus: Oliver, Jack, Harry, Jacob ja Charlie.

Irlannissa kärjessä jatkoivat viime vuonna tutut nimet: Emilie, Sophie, Emma, Grace, Ava. Poikien puolella ei ole yllätyksiä nähty sitten vuoden 2007. Listalla seikkailivat viimekin vuonna Jack, James, Daniel, Conor ja Sean.

Lue myös:

    Uusimmat