Onko kotisi kaaoksessa? Älä huoli, sillä sotkuiset ihmiset ovat tutkitusti neroja

Sotkuiset ihmiset voivat huokaista helpotuksesta, sillä tuore tutkimus osoittaa epäjärjestelmällisten ihmisten olevan iloisia, rohkeita ja lähes neroja.

Kun olimme lapsia, meidän tuli pitää huoneemme järjestyksessä ja lelut omissa laatikoissaan. Meidät on kasvatettu yhteiskuntaan, jossa arvostetaan järjestystä ja sääntöjä. Sotkuista ihmistä syytetään helposti laiskaksi, ja kaoottista kotia verrataan usein kaoottiseen mieleen. Nyt asiaan on kuitenkin tullut muutos!

Jos kodin järjestyksen ylläpito tuntuu ylivoimaiselta, älä huoli. Uusien tutkimuksien mukaan sotkuiset ihmiset voidaan nimittäin luokitella jopa neroiksi.

Et murehdi turhaan

Siisteyden ja järjestelmällisyyden oppiminen on tärkeää, mutta myös sotkuisuutta tulee oppia sietämään. Tässä asiassa siistien ihmisten tulisikin ottaa oppia sotkuisilta.

Siistin ihmisen tulisi oppia sietämään myös kaaosta, sillä tosiasia on, että kukaan ei voi hallita ikuisesti ympäristöään ja elämäänsä. Kaikki menee sekasorroksi ennemmin tai myöhemmin.

Sotkuisten ihmisten elämää eivät sanele yleiset käyttäytymismallit, vaan he elävät niin kuin heistä siinä tilanteessa tuntuu. Jos jokin muu asia tuntuu tiskausta tärkeämmältä tehtävältä, tiskit voivat odottaa.

Tämä elämänasenne voi ilmetä myös rentoutena ja positiivisuutena. 

Sekasotku ruokkii luovuutta

Tiesitkö, että monet kuuluisat ja menestyneet ihmiset ovat kertoneet olevansa todella sotkuisia ihmisiä? Muun muassa Roald Dahl, J.K. Rowling ja jopa Albert Einstein tunnetaan hyvin epäjärjestelmällisinä ihmisinä.

Sotkuinen työpöytä voi itse asiassa olla järjestelmällistä työpistettä parempi. Sotkuisessa työpöydässä tärkeät työtehtävät pysyvät usein näkyvissä vähemmän tärkeiden painuessa paperivuoren pohjalla. Ja siitähän monessa työssä on kysymys, nimittäin organisoinnista.

Minnesotan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että sekalainen ympäristö auttaa tutkitusti lisäämään myös luovuutta. Hallittu työympäristö kannustaa pelaamaan varman päälle, kun taas sotkuinen työpiste voi tuottaa suuria oivalluksia.

Olet rohkea ja spontaani ihmistyyppi

Järjestelmälliset ihmiset keskittyvät usein minuuttiaikatauluihin sotkuisten ihmisten kiinnittäessä huomionsa sen sijaan suurempiin kuvioihin. Sotkuiset ihmiset keskittävätkin aikansa ja huomionsa mieluiten itse asiaan ennemmin kuin turhien asioiden järjestelyyn.

Sotkuiset ihmiset ovat tunnetusti valmiita ottamaan uusia harppauksia ja riskejä elämässään. Sotkuiset ihmiset arvostavat usein myös siistejä enemmän yksinkertaisia asioita, minkä vuoksi he ovat yleensä todella innovatiivisia ja valoisia persoonia.

Sotkuisten ihmisten kannattaa kuitenkin muistaa, että on tärkeää säilyttää tasapaino kaaoksen ja järjestelmällisyyden välillä. Kummatkaan ääripäät eivät ole hyväksi. 

Koti siistiksi jouluksi? Testaa tämä siivousvinkki:

Lue myös:

    Uusimmat