Onko kerran pettäjä aina pettäjä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

Yllä oleva video kertoo, mistä psykopaatin tunnistaa parisuhteessa!

"Onko mielestänne kerran pettäjä aina pettäjä?

Avomieheni aikoinaan erotessa edellisestä avioliitostaan, syitä oli luonnollisesti monia, mutta hänen kertomansa mukaan eroon ei liittynyt kolmansia osapuolia. Pikkuhiljaa minulle on kuitenkin selvinnyt, että miehen taholta viimeiset pari vuotta olivat sisältäneet irtosuhteita – sekä työpaikalla että naispuoleisten kavereiden kanssa. Meidän kolmen yhteisen vuotemme aikana mies on myöntänyt yhden 'selittämättömän sähläyksen' erään näistä vanhoista tuttavista kanssa, sillä kuulin asiasta luotettavalta taholta. Muuten mies on tyyppiä, joka kieltää kaiken aina loppuun saakka, joten – monista epäilyistäni huolimatta – miehen mukaan mitään muuta ei ole koskaan tapahtunut.

Olenko turhaan vainoharhainen, vai onko niin, että kerran pettäjä aina pettäjä? Ilman tätä epäluottamusta saattaisin olla jopa ajoittain onnellinen suhteessamme", kyselee nimimerkki Nuuskija.

Näin naisraati vastasi

"Mikä siinä on, että nykyään kaikki keskustelupalstat ja Face-ryhmät ovat täynnä juuri tämänkaltaisia kysymyksiä? Kuvaillaan täysin toimimaton suhde ja yritetään keräillä uskottavia tekosyitä, miksi suhdetta kannattaisi jatkaa. Ymmärrätkö edes itse, mitä puhut? ”Saattaisin olla jopa ajoittain onnellinen”– mitä hittoa? Eikö suhteessa pitäisi olla enemmän kuin "ajoittain onnellinen"? Ja tällä hetkellä et siis ole sitäkään, koska miehesi on valehtelija ja pettäjä. Kyllä, mielestäni pettäjä on aina pettäjä, ja etenkin kuvailemassasi tilanteessa, jossa mies myöntää jotain vasta, kun ei voi enää valehdellakaan, ei ole mitään epäselvyyttä siitä, mitä miehesi on. Nyt vähän itsekunnioitusta peliin, kiitos, ja jätä se ääliö."
– 32, sinkku

"Oman kokemukseni perusteella kerran pettäjä on aina pettäjä. Eihän se toki välttämättä totuus ole, ja riippuu paljolti olosuhteista, missä pettäminen tapahtui. Mutta mies, jolla puntti vipajaa useampaan suuntaan, ei koskaan rauhoitu kenenkään kanssa, eikä se johdu puolisosta, vaan siitä, että kyseiselle miehelle se on vaan elämäntapa. Varsinkaan ne miehet, jotka eivät myönnä edes pettämisiä, jotka ovat päivänselviä ja vähättelevät niitä, ovat juuri ne tyypit, jotka pettävät, aina ja ketä tahansa."
– 40, parisuhteessa

"Luin kerran mietelauseen, jossa sanottiin, että 'kun ihminen näyttää sinulle, kuka on, muista kuunnella häntä'. Kuuntele siis miestä: mitä hän on kertonut itsestään? Olevansa luotettava kumppani, haluavansa muuttua, olla uskollinen, kunnioittaa? Ei, näitä hän ei ole kertonut.

Vaikuttaa, että et kuitenkaan halua kuunnella miestä. Kuuntelet jotain muuta. Kenties pelkoa olla yksin, ilman suhdetta? Vai sittenkin haluasi 'parantaa' tämä mies, joka ensin pettää ja sitten 'kieltää kaiken loppuun asti'?

Näen kysymyksestäsi, miten tiedät jo vastauksen siihen, muttet halua uskoa itseäsi. Haluat, että me, tuntemattomat naiset, puhumme sinut ympäri jatkamaan suhdetta, jossa sinua petetään ja jossa sinulle valehdellaan. Miksi? Sitäkö haluat elämältäsi? Sitäkö toivoisit tyttärellesi hänen elämäänsä?

Neuvoni on tämä: tiedät jo, mitä suhteessanne oikeasti on meneillään. Ala jo kuunnella sitä sisälläsi nalkuttavaa, syvää ääntä sen sijaan, että pelkojen, syyllisyyden tai muun paskan vuoksi puhut itseäsi jatkuvasti ympäri ja vakuutat itsellesi, että kyllä tähän mieheen kannattaa panostaa. Sinä joko hyväksyt osasi miehen ovimattona, tai sitten et."
– 32, parisuhteessa


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja