Järjettömyyden huippu? Koronaviruksen tyhjentämät "aavekoneet" kaasuttelevat parhaillaan tuhansia litroja polttoainetta yläilmoihin – aivan turhaan

Koronavirus ajaa lentoyhtiöitä kriisiin: Brittiläinen lentoyhtiö Flybe konkurssiin – miten käy Finnairin? 6:13
LIVE Koronavirus ajaa lentoyhtiöitä kriisiin: Brittiläinen lentoyhtiö Flybe konkurssiin – miten käy Finnairin?

Ilmastonmuutos ja ympäristön saastuminen ovat nykyään suuri huolenaihe, joihin suhtaudutaan ainakin puheiden tasolla varsin vakavin mielin.

Huoli ympäristömme tilasta ei kuitenkaan aina näy käytännön toimissa. Business Insider uutisoi, että lentoyhtiöt lennättävät parhaillaan yläilmoissa koronaviruspelon tyhjentämiä ”aavelentokoneita", jotta yhtiöt eivät menettäisi asemiaan liikennöinnissä.

Lentomatkojen kysyntä on romahtanut koronaviruksen takia. Eurooppalaisten sääntöjen mukaan lentoyhtiöt saattavat kuitenkin menettää asemiaan kilpailijoille, jos ne eivät kykene hoitamaan 80 % lennoistaan. Käytännössä on kyse siitä, että lentoyhtiö saattaa joutua luopumaan käyttöönsä varatuista laskeutumis- ja lähtöpaikoista lentokentillä, mikäli lentoja jää liikaa lentämättä.

Lehden mukaan jotkut lentoyhtiöt ovatkin polttaneet ilmakehään aivan turhaan tuhansia litroja polttoainetta lennättäessään koneita tyhjinä Eurooppaan ja sieltä pois. Tilanne ei pelkästään kuulosta järjettömältä, vaan se on juurikin sitä.

Tiukkoja sääntöjä onkin nyt vaadittu poistettaviksi koronavirustoimenpiteiden ajaksi. Sääntöjä on jo helpotettu Hong Kongiin ja Kiinaan suuntautuvilla reiteillä.

Lue myös:

    Uusimmat