Ferrari ja fanit vaativat voittoa, Lewis Hamilton "äärimmäisiä parannuksia" – kuullaanko Monzan palkintoseremoniassa jälleen buuausta?

Kaudella 2018 Ferrari oli lähellä katkaista kotikentän kirouksen, mutta Lewis Hamilton raivasi Kimi Räikkösen tieltään kilpailun loppuhetkillä. Belgian osakilpailun perusteella Ferrarilla on jälleen syytä optimismiin, mutta Italiassa siltä odotetaan paljon.

Tulevana viikonloppuna vietetään Ferrarin 90-vuotisjuhlaa 90. Italian osakilpailussa.

– Siitä tulee todennäköisesti iloinen viikonloppu Ferrarille, Hamilton sanoi Reutersin mukaan Belgiassa, jossa hän venytti MM-johtonsa 65 pisteeseen, kun kahdeksan osakilpailua on jäljellä.

– Meidän täytyy saada äärimmäisiä parannuksia suoranopeuteemme. En tiedä, onko se mahdollista, mutta jos joku tiimi pystyy siihen, se olemme me, Hamilton jatkoi.

Ensi kauden sopimuksen Mercedeksellä varmistanut Valtteri Bottas uskoo tallitoverinsa tavoin Mercedeksen iskukykyyn.

– Viime vuonna Ferrari oli myös nopea, mutta onnistuimme tekemään heidän elämästään vaikeaa. Siitä luulen palkintopallilla tapahtuneiden buuaustenkin johtuneen. Yritämme tehdä saman uudelleen, Bottas sanoo.

Bottas viittasi viime kauden kilpailun palkintoseremoniaan, jossa osa paikallisista buuasi kilpailun voittaneelle Hamiltonille. Brittikuljettaja sai reaktiosta vain lisäenergiaa.

– Toivotan sen tervetulleeksi. Jos he haluavat jatkaa sitä, se vain tekee minusta vahvemman, Hamilton sanoo.

Mercedes-pomo Toto Wolff lähettää Ferrarin kisaviikonloppuun ennakkosuosikkina.

– Emme odota Italian GP:n olevan helppo viikonloppu. Samalla kun meillä on ollut kokonaisuutena nopein auto, se ei ole paras mahdollinen radalle, jossa suoranopeus on kilpailun avaintekijä.

– Olemme myös nähneet Ferrarin olevan mahtava huippunopeilla radoilla lauantaisin, mutta ei sunnuntaisin, Wolff lisäsi.

Charles Leclerc voitti Belgian GP:n Anthoine Hubertin kuoleman varjostaessa viikonloppua. Sebastian Vetteliltä odotetaan puolestaan tasonnostoa, sillä saksalainen on ajanut vuoden ilman voittoa. 

Vettelin uran ensimmäinen voitto irtosi Toro Rosson ratissa juuri Monzasta vuonna 2008. Hänestä voi tulla toisen brittisuuruuden Stirling Mossin lisäksi ainoa, joka on voittanut Italiassa kolmessa eri tallissa.

Ferrari on voittanut Monzassa edellisen kerran vuonna 2010. Nyt talli toivoo viikonloppuun päivitetyn voimayksikön tuovan oikeat tulokset. 

– Virheille ei ole tilaa. Kotikilpailumme on aina tärkeä, mutta se on sitä erityisesti nyt, kun juhlimme Ferrarin 90-vuotista historiaa, tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat