Mainos

On a mission from KKO

Kuuntelin tänään eduskunnan lakivaliokunnan ja oikeusministeriön seminaarissa KKO:n presidentin Pauliine Koskelon puhetta. Teksti oli todella tiukkaa.

Hän on huolissaan - tai ehkäpä pikemminkin raivoissaan - siitä, että valtiovalta ei takaa oikeuslaitokselle riittäviä resursseja kansalaisten oikeusturvan takaamiseen. Perustuslain 21 § takaa jokaiselle on oikeuden oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin kohtuullisessa ajassa.

Koskelo totesi mm. seuraavaa:

- Vaalilupauksia saatetaan antaa ilman sitoutumista niiden rahoittamiseen, mutta vaalilupausten ja perustuslain välillä on sentään vissi ero.

- Minusta voi hyvin kysyä, että mitä se kertoo meistä kansakuntana jos ajatellaan että me nyt kirjoitettiin perustuslakiin sellainen oikeusturvapykälä, mutta jos se tosissaan otettaisiin niin se vaatisi ihan liikoja.

- Kehysbudjetoinnista on tullut niin pyhä asia että se uhkaa tulla järjen viholliseksi, mikä tuskin on ollut tarkoitus.

Ja tiedotusvälineetkin saivat kyytiä:

- On hyvä, että ministereillä on tv-lupamaksut maksettu. On sinänsä hupaisaa että tv-keskustelussa todettiin miten armotonta politiikka on ja miten median valvonta on ankaraa. Kuvitelkaapa että toimittajat ahdistelisivat hallitusta siitä miten perusoikeuksia toteutetaan ja oikeusturvajärjestelmän edellytyksiä hoidetaan. Se on tietysti aika hassunkurinen ajatus, että vahtikoirat juoksisivat tällaisen perässä.

Otimme tilaisuudessa koko noin puolen tunnin mittaisen puheen videolle ja sen voi katsoa MTV3 Netti-tv:stä uutiset-kohdasta . Jos aihepiiri kiinnostaa, niin kannattaa katsoa. Tiukkaa tekstiä.

Muuten. Koskelo käsitteli osittain samaa aihepiiriä myös Turussa pidettyjen tuomaripäivien puheessaan.

Lukemisen arvoinen sekin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.