Oma koti täysin poikkeuksellisella sijainnilla? Tältä näyttävät VR:n kauppaamat asemat sisältä

VR myy 25 juna-asemaa lähivuosina – kiinteistönvälittäjä arvioi, taipuisiko Riihimäen aseman kodiksi 5:54
Videolta näet kiinteistönvälittäjän arviot siitä, taipuisiko Riihimäen asema kodiksi!

Matkustaja-asemien odotustilojen ja lipunmyynnin merkitys on viime vuosina vähentynyt, kun lipunmyynti on siirtynyt digitaalisiin kanaviin. VR luopuu lähivuosina 25 omistamastaan matkustaja-asemasta, ja tarjoaa asemakiinteistöjä ensisijaisesti kaupungeille ja kunnille. Kuitenkin myös yksityisellä henkilöllä on mahdollisuus tehdä kaupat asemarakennuksesta.

MTV Uutiset vieraili kiinteistönvälittäjä Risto Volasen kanssa viidessä myyntiin tulevaan asemarakennukseen Etelä-Suomessa. Tarkastelun kohteeksi pääsivät niin Riihimäen, Hyvinkään, Jokelan, Järvenpään kuin Keravan asemat.

Mutta onko jokaisesta asemarakennuksesta kodiksi? Kiinteistönvälittäjä arvioi MTV Uutisille asemarakennusten asumispotentiaalia.

Pääset kurkistamaan perinteiseen Riihimäen asemarakennukseen ja kiinteistönvälittäjän arvioihin yllä olevalta videolta!

Entä kuinka klassinen Hyvinkään juna-asema voisi soveltua asuinkäyttöön? Kiinteistönvälittäjä arvioi alla olevalla videolla, kuinka asemarakennus sopisi kodiksi: "Perun kaikki puheeni"

Kiinteistönvälittäjä arvioi MTV Uutisille, taipuisiko Hyvinkään juna-asema kodiksi 4:10

Päätös tukee junaliikenteen kilpailun avautumista

VR:n päätös asemarakennusten luopumisesta tukee VR:n mukaan osaltaan myös junaliikenteen kilpailun avautumista. Kiinteistöjen myyntituotot jaetaan valtio-omistajalle.

Suomessa on kaikkiaan 64 matkustajaliikennettä palvelevaa asemarakennusta, joita omistavat VR:n lisäksi Väylävirasto, Senaatti, yksityiset yritykset ja kunnat.

VR omistaa muun muassa Eliel Saarisen suunnitteleman Helsingin päärautatieaseman, jonka julkisivun veistetyillä kivimiehillä on ollut näkyvä rooli VR:n markkinoinnissa.

Asemakiinteistöjä tarjotaan ensisijaisesti kaupungeille ja kunnille.

MTV Uutiset esittelee viisi VR:n kauppaamaa asemaa kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat