VR myy Keravan juna-aseman lähivuosina – onko tässä paikallisyrittäjien tuleva helmi?

VR myy Keravan juna-aseman lähivuosina – onko tässä paikallisyrittäjien tuleva helmi? 3:53
Millaista jatkokäyttöä Keravan matkustaja-asema voi saada, kun VR luopuu siitä? Kuuntele kiinteistönvälittäjän arviot videolta!

Matkustaja-asemien odotustilojen ja lipunmyynnin merkitys on vähentynyt, kun lipunmyynti on siirtynyt digitaalisiin kanaviin. Tästä syystä VR luopuu 25 matkustaja-asemasta lähivuosien aikana.

MTV Uutiset tutustui Etelä-Suomessa viiteen asemarakennukseen, joista VR luopuu. Tutustumisen kohteeksi pääsivät Riihimäen, Hyvinkään, Jokelan, Järvenpään ja Keravan asemat.

Kiinteistönvälittäjä Risto Volanen (Pasi Volanen Oy) antoi arvionsa kaikista viidestä asemarakennuksesta sen suhteen, millaista jatkokäyttöä asemille voisi harkita.

Katso yllä olevalta videolta kiinteistönvälittäjän arviot Keravan matkustaja-asemasta.

Päätös tukee junaliikenteen kilpailun avautumista

VR:n päätös asemarakennusten luopumisesta tukee VR:n mukaan osaltaan myös junaliikenteen kilpailun avautumista. Kiinteistöjen myyntituotot jaetaan valtio-omistajalle.

VR:n kiinteistökehityspäällikkö Kai Perhola kertoo MTV Uutisille, että asemarakennuksista on aika-ajoin kysyntää. Asemarakennusten hinta vaihtelee paljonkin.

– Joistain sadoista tuhansista euroista puhutaan maakuntien asemien kohdalla. Toki jokin yksittäinen asema voi jäädä alle sadantuhannenkin.

Kuinka Jokelan juna-asema muuntautuisi kodiksi? Kiinteistönvälittäjä antoi arvionsa MTV Uutisille 4:21

Kuinka Jokelan kompaktin kokoinen matkustaja-asema soveltuisi asuinkäyttöön? Näin vastaa kiinteistönvälittäjä.

Mikäli yksityinen henkilö haaveilee entisen matkustaja-aseman muuttamista asuinkäyttöön, tulee muutoksen eteen nähdä vaivaa. Rakennusten takana seisovat nimittäin vahvat säädökset.

Perholan mukaan matkustaja-aseman muuttaminen teknisesti asuinkäyttöön on vaikeaa.

– On toki asemia, jotka ovat siirtyneet yksityisten henkilöiden kodeiksi paikoilla, missä junaliikennöinti on jo lakannut.

MTV Uutiset esittelee viisi VR:n kauppaamaa asemaa kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat