Jari Isometsä antaa palaa 50 kilometrin kohupäätöksestä: "Väärä mies voitti"

6:11
Katso kohutilanne tästä: näin Aleksandr Bolshunovin ja Johannes Hösflot Kläbon törmäys loppusuoralla tapahtui.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä pitää tuomariston päätöstä hylätä Norjan Johannes Hösflot Kläbo ykköstilalta miesten 50 kilometrin MM-yhteislähtökilpailussa Oberstdorfissa vääränä.

Venäläinen Aleksandr Bolshunov iski loppusuoralle kärkipaikalta Kläbo kannoillaan. Bolshunov sulki norjalaiselta linjan, mutta Kläbo iski ärhäkästi vierelle niin, että kaksikko törmäsi.

Bolshunovilta katkesi sauva ja hän putosi Kläbon sekä toisen norjalaisen Emil Iversenin taakse kolmanneksi.

Venäjä teki protestin, minkä jälkeen tuomaristo hylkäsi Kläbon tulkittuaan tämän estäneen Bolshunovia. Näin maailmanmestariksi nousi Iversen. Bolshunovin lopputuloksena on toinen sija ja pronssimies on Norjan Simen Hegstad Krüger.

– Aika raju päätös. Väärä mieshän siinä voitti, koska jos Bolshunovilla ei olisi mennyt sauva, Iversen ei olisi ikinä saanut häntä kiinni. Kläbo puolestaan olisi joka tapauksessa tullut Bolshunovin ohi loppukirissä, Isometsä kritisoi ratkaisua urheilullisesta vinkkelistä.

Tilanne ei ollut tietystikään Iversenin vika, kuten Isometsäkin toteaa, mutta hiihtämällä hänen ei voi sanoa mestaruutta ottaneen.

– 50 kilometriä hiihdetään, ja minusta paras mies (Kläbo) voitti, mutta ei saa kultamitalia, Isometsä tuhahtaa.

Isometsä näki tilanteen jokseenkin samankaltaisena kuin Joni Mäen ja Bolshunovin välinen episodi tammikuussa Salpausselän kisoissa miesten viestin loppusuoralla. Tuolloin Mäki sulki Bolshunovilta kaistan, venäläinen suivaantui, huiski sauvallaan Mäen suuntaan ja taklasi tämän maaliviivan jälkeen kumoon.

Mäen ankkuroima Suomi sai pitää kakkossijan Norjan jälkeen, kun taas Bolshunovin edustama Venäjän ykkösjoukkue hylättiin venäläisen riehumisen myötä kolmostilalta. Varsinaista kilpailutilannetta ei sen sijaan katsottu rangaistavaksi.

Suomen Iivo Niskanen nousi Oberstdorfin 50 kilometrin päätösmatkalla Kläbon hylkäämisen myötä seitsemänneltä sijalta kuudenneksi.

0:55
50 kilometrin kilpailusta ei draamaa puuttunut: Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja