Olympiavoittaja taistelee elämästään

Yleisurheilun kaksinkertainen olympiavoittaja, kuubalainen Alberto Juantorena taistelee parhaillaan elämästään. Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel ilmaisi toiveensa, että taistelu sujuisi yhtä menestyksekkäästi kuin aikoinaan yleisurheilussa.

Kuuban yleisurheiluliiton puheenjohtajana toimiva Alberto Juantorena, 71, on hoidettavana sairaalassa Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Hän kärsi ensin koronaviruksesta ja keuhkokuumeesta, ja nyttemmin hänellä on todettu denguekuume. 

Juantorena sai koronavirustartunnan käytyään tapaamassa lapsiaan Miamissa. Häntä hoidettiin ensin yhdysvaltalaisessa sairaalassa ennen kuin hänet kuljetettin takaisin Kuubaan ja Havannaan.

Denguekuume, josta Juantorena kärsii, on aiheuttanut Diario de Cuba -lehden mukaan Kuubassa lukuisia kuolemia. Juantorena on saanut sairaalassa tehohoitoa, ja Juventud Rebelde -lehden mukaan hänen tilansa oli lauantaiaamuna "kriittinen mutta vakaa".

Koripalloilijana urheilu-uransa aloittanut Juantorena saavutti vuonna 1976 kaksi historiallista olympiakultaa. Hänestä tuli ensimmäinen urheilija, joka voitti samoissa olympialaisissa sekä 400 että 800 metrin juoksun. 800 metrillä hän voitti olympiakultaa tuolloisella maailmanennätysajalla 1.43,50.

Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel muistutti, miten Juantorena teki aikoinaan sisukkuudellaan suuria urheilijana. 

– Tänä päivänä hän ja lääkärit taistelevat hänen elämänsä puolesta ja Kuuba toivoo, että he myös onnistuvat. Terveyttä, mestari, Diaz-Canel kirjoitti Twitterissä lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja