Olympiaunelma murskaksi? NHL-tähti Aleksandr Ovetshkin reagoi Venäjän jättimäiseen dopingpannaan

7:16
Maailman antidopingtoimisto Wada ilmoitti Venäjän sulkemisesta neljäksi vuodeksi maanantaina.

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen vakiokasvo Aleksandr Ovetshkin toivoo, että Venäjän saama dopingpanna saadaan korjattua.  

Maailman antidopingkomitea Wada tiedotti maanantaina, että se on sulkenut Venäjän olympialaisista ja MM-kisoista neljän vuoden ajaksi. Päätöksen taustalla ovat näytöt testitulosten manipuloinnista ja todisteiden tuhoamisesta Venäjällä. 

Päätös saattaa vaikuttaa myös Venäjän jääkiekkomaajoukkueen osallistumiseen Pekingin olympialaisiin vuonna 2022. NHL-pelaajienkin osallistuminen kisoihin on vielä auki, mutta Ovetshkin haluaisi varmasti tavoitella Pekingissä häneltä puuttuvaa olympiamenestystä. 

– On aina pettymys kuulla jotain tuollaista. Toivon, että kaikki järjestyy. Olympialaisiin on vielä pitkä aika, joten asiaa ehditään vielä selvittää, Ovetshkin kommentoi Venäjän tuoretta pannaa. 

Ovetshkin, 34, on voittanut maajoukkueurallaan kolme maailmanmestaruutta ja liudan himmeämpiä mitaleja. Olympialaisista hän on poistunut kolmesti ilman palkintoa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja