Olympialaisiin valmistautuva suomalaishuippu palasi pitkältä tauolta Espoon yleisurheiluillassa

Olympialaisiin valittu kilpakävelijä Aku Partanen palasi kuukausien kilpailutauolta tositoimiin yleisurheilun gp-sarjan Espoon kilpailussa torstaina. Partanen jäi reilun minuutin ennätyksestään, mutta voitti 5  000 metrin kilpailun ajalla 20.02,18.

– On ollut kilpailuista vähän taukoa, joten tuntui kivalta olla taas radalla, Partanen totesi.

– Ei ollut mitään aikatavoitetta, sillä pyrin vain hankkimaan kilpailutuntumaa ennen olympialaisia. Tarkoitus on nyt kilpailla mahdollisimman paljon.

Partanen joutui toukokuussa luopumaan EM-joukkuemestaruuskisoista hengitysvaikeuksien takia.

– On ollut allergiaoireita ja astmakin nosti taas päätään. Oli välttämätöntä jäädä pois niistä kisoista, Partanen kertoi.

Partasen kilpailukausi jatkuu 22. kesäkuuta Lappeenrannassa.

Kisatuntuman lisäksi hän sopeuttaa nyt kehoaan korkeisiin lämpötiloihin, joten hän harjoittelee ulkona päivän kuumimpaan aikaan ja juoksumatolla autotallissa. Loppusilauksen olympialaisiin hän tekee viimeistelyleirillä Japanin Sagassa.