Kultaa! Suomalaislupaus voitti nuorten kesäolympialaisten keihäskilpailun ennätysheitolla

17-vuotias Topias Laine nappasi nuorten kesäolympialaisista poikien keihäänheiton olympiakultaa. Nuorten kesäolympialaisten kulta on Suomen ensimmäinen. Laine teki kilpailussa myös oman ennätyksensä.

Pääkuvan videolla kuvaa Laineen kisasta.

Buenos Airesissa käyty kilpailu koostui kahden kilpailun tuloksista. 17-vuotias Topias Laine teki toisessa kilpailussa oman ennätyksensä 78,75 metriä. Suomalainen paransi vanhaa ennätystään yli kaksi metriä ja nousi Suomen 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi.

Ensimmäisessä kilpailussa suomalainen heitti 74,57-metrisen kaaren. Laineen yhteistulos oli 153.42, josta toiseksi sijoittunut Argentiinan Agustin Osorio jäi yhteistuloksessa yli kolmen metrin päähän.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– En tiedä mitä sanoa, olen niin iloinen. Piti vielä omien suoritusten jälkeen katsoa koko kierros loppuun ennen kuin sijoitus varmistui. Hyviä heittoja ne olivat, nyt en pysty muuta sanomaan, Laine hehkutti Suomen Urheiluliiton Yleisurheilu.fi:ssä.

17-vuotias on suomalaisen keihäänheiton suuria lupauksia, sillä hän voitti kesällä 17-vuotiaiden EM-pronssia. Viime vuonna Laine voitti keihäskilpailun Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla.

Nuorten kesäolympialaisten keihäskilpailussa mukana oli myös suomalainen Minna Hollanti, joka oli tyttöjen mittelössä yhdestoista. Laineesta tuli Suomen kuudes mitalisti nuorten kesäolympialaisissa.