Mainos

Olympiakomitea: Ensimmäinen kerta, kun olympialaisiin valitut urheilijat epäiltynä näin vakavasta rikoksesta

17:51

Suomen olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japissonin tiedossa ei ole vastaanalaista tapausta, että kisoihin valitut urheilijat olisivat syyllistyneet vakaviin rikoksiin.

– Jos tämä epäily osoittautuu todeksi, niin tämä on todella törkeä teko. Se rikkoo kaikkia eettisiä periaatteita ja tietenkin myös lakia. Tampereella tapahtunut on erittäin valitettava teko. En muista, että mitään vastaavanlaista olisi koskaan aiemmin tapahtunut.

Japissonin mukaan epäiltyjen osallistuminen Rion olympialaisiin on kansainvälisen olympiakomitean sekä kansainvälisen lentopalloliiton käsissä.

– Me emme sitä Suomessa voi päättää vaan heidän osallistuminen olympialaisiin on kansainvälisten tahojen päätettävissä.

Japisson muistuttaa, että olympia-aate on juuri ihmisyyden korostamista.

– Kaikkein syvimmillään olympia-aate on juuri ihmisyyden korostamista eli jokainen ihminen on arvokas. Kyllä ihmisyys ja toisen ihmisen arvostaminen on olennaista  – tämä teko rikkoo juuri sitä vastaan, päättää Japisson.

Suomessa olisi poistettu epäillyt joukkueesta

Suomen Urheilumuseon johtaja Pekka Honkasen tiedossa ei ole myöskään yhtään olympialaisiin valittua urheilijaa, joka olisi epäiltynä näin vakavista rikoksista.

– En tiedän yhtään vastaavan tyyppistä tapausta, mutta onhan meillä Suomessakin olympiavoittaja Matti Nykänen, joka on myöhemmin tuomittu rikoksesta.

– Jos meillä olisi suomalainen olympialaisiin valittu urheilija epäiltynä rikoksesta, niin hänet olisi tämän kaltaisessa tilanteessa Suomen olympiakomitea poistanut saman tien joukkueesta. Nyt pallo on mielestäni Kuuban kansallisella olympiakomitealla tai viime kädessä kansainvälisellä lentopalloliitolla, toteaa Honkanen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.