Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Oluella kohti terveempää elämää?

tuoppi
tuoppiCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 16.07.2001 17:15

Kohtuullinen oluenkäyttö on hyväksi terveydelle, kertoo Euroopan panimojärjestön CBMC:n esite. Olut sisältää monia terveellisiä perusravintoaineita kuten vitamiineja, kivennäisaineita ja liukoista kuitua, ja löytyypä mallasjuomasta myös elimistön solujen härskiintymistä ehkäiseviä antioksidantteja. Erityisen paljon oluessa on B-ryhmän vitamiineja, joista ainakin B6-vitamiinin ja folaatin tiedetään suojaavan sydän- ja verisuonitaudeilta ja kenties jopa joiltakin syövän lajeilta.

Kohtuullisesti nautittuna eli enintään 2-3 olutannosta päivittäin täydentää sopivasti tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Oluen terveelliset ainesosat ovat peräisin pääosin maltaista, jotka saadaan ohrasta. Mallastetun ohran seinämistä irtoaa liukoista kuitua, ja viljasta olut saa myös vitamiininsa ja kivennäisaineensa. Oluen antioksidantit puolestaan ovat peräisin maltaista ja humalasta.

Erityisen tasapainoinen kivennäiskoostumus

Oluen erityispiirre on elimistön kannalta tasapainoinen kivennäiskoostumus. Mallasjuoma sisältää paljon kaliumia mutta vain vähän natriumia, mikä on edullinen suhde verenpainetta ajatellen. Lisäksi oluessa on vain vähän kalsiumia mutta paljon magnesiumia, minkä arvellaan suojaavan sappikiviltä ja munuaiskivien muodostumiselta.

CBMC:n esitteessä muistutetaan, että humalahakuisen oluenkäytön ei ole havaittu suojaavan sydän- ja verisuonitaudeilta. Oluen kohtuukäytön myönteiset terveysvaikutukset menetetään helposti, sillä vaikka viikoittainen oluenkäyttö säilyisi maltillisena mutta kertakulutus nousisi 5-6 olueen, suojaavaa vaikutusta ei tutkimuksissa enää ole todettu.

(MTV3 Internet / Finfood)

Lisää aiheesta:

Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • Eilen08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö