Mainos

Ollila: Kiinasta ehkä Nokian suurin markkina

Kiina voi ensi vuonna nousta Nokian suurimmaksi yksittäiseksi markkina-alueeksi Yhdysvaltain rinnalle, arvioi Nokian pääjohtaja Jorma Ollila tänään Pekingissä.

Nokia avasi Pekingissä pääministeri Paavo Lipposen vierailun yhteydessä uuden keskuksen, joka palvelee tutkimusta, kehitystyötä, asiakaspalvelua ja myyntiä.

-Aasian kriisi ei näytä vaikuttaneen siihen, miten meidän markkinamme Kiinassa kehittyvät, Ollila sanoi.

Ollilan mukaan Kiinan poliittinen vakaus näyttää lupaavan hyvää jatkoa. Tätä käsitystä vahvistivat pääministeri Zhu Rongjin ja presidentti Jiang Zeminin kanssa käydyt keskustelut.

-He kohtelevat hyvin ja johdonmukaisella tavalla ulkomaisia yrityksiä ja investointeja. Näyttää siltä, että määrätietoiset toimet vakaan talouspolitiikan saavuttamiseksi tuottavat tulosta. Tänä vuonna Nokian myynti Kiinassa saattaa Ollilan mukaan nousta jopa kymmeneen miljardiin markkaan viime vuoden kuudesta miljardista. Matkapuhelinten markkinoista Nokialla on Kiinassa reippaasti yli 20 prosenttia. Nokia pystyy nyt valmistamaan kaikki matkapuhelinlaitteistot Kiinassa.

-Se on edellytys Kiinan markkinoilla menestymisessä. Kiinalaiset edellyttävät, että merkittävä osa on paikallisesti valmistettua, jotta saisi merkittävän aseman jakelussa, Ollila sanoi.

Nokian keskeisin ongelma Kiinassa on sama kuin muuallakin: osaavan henkilökunnan saaminen. Tällä hetkellä yhtiöllä on noin 3000 työntekijää Kiinassa, joista noin sata on ulkomaalaisia. Yhtiö rakentaa parhaillaan GSM-verkkoja yhdeksään Kiinan provinssiin ja Ollila odottaa hankkeiden poikivan lisätilauksia.

Kiina ei vielä salli ulkomaisten puhelinoperaattoreiden toimivan maassa, mutta Ollilan mukaan asiasta ei ole koitunut ongelmia, sillä Nokialla on hyvät kontaktit molempiin kotimaisiin operaattoreihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.