Olli Lindholm tunnustaa uutuuskirjassa: "Joutsenlaulu ei ole koskaan puhutellut minua millään tavalla"

Yön solistin rankka menneisyys –"Olli on alkoholisti" 8:07

Yö-solisti puhuu kirjassa entisestä yhtyetoveristaan Jussi Hakulisesta sekä Joutsenlaulusta Vain elämää -ohjelman myötä nousseesta kohusta.

Yön laulaja Olli Lindholm, 53, käy avoimesti läpi elämäänsä runoilija Arno Kotron kirjoittamassa Yhden miehen varietee -kirjassa (Docendo). Kaksikon keskusteluihin perustuvassa kirjassa Lindholm kertoo suhteestaan muutamat Yön suurimmista hiteistä kirjoittaneeseen Jussi Hakuliseen.

– Mutta tässä kohtaa on sanottava pieni tunnustus. Rakkaus on lumivalkoinen on aivan uskomattoman hieno biisi. Sen sijaan Joutsenlaulu ei ole koskaan puhutellut minua millään tavalla. Ei voi mitään. Koko viime vuoden syksyn vedin sitä keikoilla ja olin opetellut sen tosi hyvin, kaikki meni nappiin. Mutta kun ei niin ei. Se on Jussin henkilökohtainen laulu, hänen tekstinsä hänen tädilleen, Lindholm sanoo.

Keväällä uutisoitiin, että Jussi Hakulinen ei halunnut laulujaan julkaistavan Vain elämää -ohjelman kokoelmalevyillä. Hakulinen ei hyväksynyt sitä, että Joutsenlaulu esitettiin ohjelmassa lyhennettynä versiona.

– Koko juttu alkoi valjeta minulle vasta Vain elämää -kuvauksissa, kun Samu Haber yhtäkkiä sanoi, että laulaa Joutsenlaulun. Olin pitkin syksyä sanonut, että ottakaa nyt ihmeessä Jussiin yhteyttä että kaikki on ok. Olin tosiaankin varoittanut, Asko Kallostakin neljä kertaa.

– Ymmärrän Jussin reaktion siinä mielessä, että hän ei oikein ole jyvällä tämän päivän musameiningistä: jos Hakulisen lauluista tehdään uusia versioita, hänhän saa niistä striimauksista valtavasti nostetta. Ei kukaan ole viemässä hänen kunniaansa, päinvastoin. Esimerkiksi Anssi Kela on todennut, että kun joku julkaisee hänen biisejään, se on vain kunnia. Samu Haber on kansainvälisesti menestynyt artisti, joten onhan se nyt hienoa jos hän laulaa Joutsenlaulun, keltä se on pois?

Lindholm vastaa myös kysymykseen siitä, pelottaako häntä se, että välit Hakulisen kanssa ovat lopullisesti mennyttä.

– Hänellä on mun puhelinnumero. Voi soittaa milloin tahansa. Pallo on hänellä.

Lue myös:

    Uusimmat