Olli Jokisen projekti päätökseen – Jukurit-leirissä kosto mielessä: "Jos kolmas kerta toden sanoisi"

Olli Jokiselta suorat sanat Kärpät-sarjasta: "Sehän olisi grande catastrophe" 0:20
Olli Jokiselta suorat sanat Kärpät-sarjasta: "Sehän olisi grande catastrophe"

Toista kertaa kolmen vuoden aikana SM-liigan pudotuspeleihin edenneessä Jukureissa puhaltavat vahvasti muutoksen tuulet. Pekka Jormakka povaa Mikkeliin historiallista kevättä.

Jukurit pääsi jälleen yllättämään asiantuntijat etenemällä suoraan puolivälieriin runkosarjan viitossijalla. 19+20=39 pisteen kauden pelannut kapteeni Jormakka haluaa edelleen kaataa ennakkoluulot, kun joukkueelle ennustetaan vaikeuksia pelinsä uomiin saaneen Oulun Kärppien käsittelyssä.

– Meillä on ollut hyvä kausi, ja tavallaan tiedämme, että kaikki on mahdollista tänä keväänä. Mikään seura ei ole sellainen, jota emme pystyisi voittamaan, mutta haaste on kyllä kova. Jos pystymme löytämään parhaan vireystilamme kevääseen, niin voi tulla iloinen kevät, Jormakka sanoo.

Kärpät pääsi alkukauden vastoinkäymistensä yli, ja alkaa jo näyttää siltä tähtiporukalta, jollaisen sen pelaajamateriaaliltaan pitäisikin olla.

– Suurseura vastassa. Siellä on kokeneita pelaajia ja ne ovat voittaneet paljon. Vähän pieni vastaan suuri -asetelma. Siihen tyyliin lähdetään tähän sarjaan, Jormakka maalailee.

– Itsellänikin on henkilökohtaisesti vähän huono rekordi Kärppiä vastaan. Minulla on kaksi Game 7 -tappiota tuolta muutamien vuosien takaa. Jos kolmas kerta toden sanoisi.

Jormakka oli vuosina 2014 ja 2015 Tapparan riveissä häviämässä Suomen mestaruuden Kärpille ratkaisevaan seitsemänteen otteluun venyneissä sarjoissa. Seuraavana vuonna Tappara selätti mörkönsä, mutta silloin Jormakka pelasi jo KHL:ää Jokereissa.

Päävalmentaja Olli Jokinen suuntaa kauden jälkeen tiettävästi Ruotsin SHL:ään Timrå IK:n valmentajaksi. Jukureissa on luvassa vaihtuvuutta myös pelaajiston osalta eikä seuran taloustilannekaan lupaile menestysvuosille säännöllistä jatkoa.

Jormakka uskoo, että pudotuspelisarjan voittaminen olisi seuralle iso asia. Toivottavasti myös mikkeliläiselle kiekkoyleisölle, joka ei ole ollut helpoin houkuteltava katsomoihin.

– Tekisimme seurahistoriaa, jos tästä nyt pitkälle mennään. Se olisi tosi hieno juttu.

– Tässä on kuitenkin tuttuja jätkiä ollut pitkään yhdessä. Tiedostamme sen, että nyt tiet erkanevat tämän vuoden jälkeen, ja (toivotaan) että saadaan sellainen hyvä päätös, Jormakka sanoo.

SM-liigan puolivälierät käynnistyvät otteluilla Kärpät–Jukurit, Pelicans–HIFK ja Tappara–TPS keskiviikkona kello 18.30. Liigan kaikki pudotuspeliottelut suorana MTV Katsomossa!

Miltä näyttää Kärppien ja Jukureiden sarja? Ari Vallin käy läpi 1:25
Miltä näyttää Kärppien ja Jukureiden sarja? Ari Vallin käy läpi

Lue myös:

    Uusimmat