Olli Jokiselta räväkkä heitto Kärpistä – "Sehän olisi grande catastrophe!"

Olli Jokiselta suorat sanat Kärpät-sarjasta: "Sehän olisi grande catastrophe" 0:20
Olli Jokiselta suorat sanat Kärpät-sarjasta: "Sehän olisi grande catastrophe"

Jääkiekon SM-liigassa Olli Jokisen luotsaama Jukurit kohtaa keskiviikkona alkavassa puolivälieräsarjassa Kärpät. Jokisen mukaan Jukurit voi lähteä alkavaan sarjaan käytännössä täysin paineettomasta tilasta. Sen sijaan Kärpillä tilanne on ainakin Jokisen mukaan täysin toinen.

Kärpät ja Jukurit sijoittuivat runkosarjassa sijoille neljä ja viisi. Keskinäinen paremmuus ratkesi viimeisellä kierroksella, kun Kärpät kaatoi Mikkelissä kotijoukkueen niukasti lukemin 3–2.

Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen ei paljoa tappiota harmitellut. Hän kehui muun muassa sitä, miten Kärpät pystyi ampumaan vain 12 laukausta Jukurit-maalia kohden.

– Olemme saaneet nyt parin viimeisen viikon aikana peliä siihen uomiin, mitä se oli tammikuussa parhaimmillaan. Voimme lähteä luottavaisin mielin pudotuspeleihin, Jokinen sanoo MTV Urheilulle.

Jukurit oli alkuvuodesta uskomattomassa lennossa. Se voitti parhaimmillaan yhdeksän ottelua putkeen.

Helmikuussa eteen tuli vaikeampi jakso. Tappioputki venyi pahimmillaan kuuden ottelun mittaiseksi.

Jokisen mukaan Jukurit olisi voinut katkaista kyseisen tappioputken jo aiemmin, mikäli se olisi laittanut ”pelin edelle” ja ”löysännyt harjoitteluaan”.

– Kaikille joukkueille tulee hyviä ja huonompia hetkiä. Silloin kun on haastava vaihe menossa, mitataan sitä, että pystyykö pysymään omassa suunnitelmassaan vai hyppääkö siitä pois. Me päätimme pysyä.

– Meidän suunnitelmaamme on lähdetty rakentamaan toukokuussa 2021, kun tämä nykyinen projekti lähti liikkeelle. Silloin tavoittelimme sitä, että pelaamme viimeisenä keväänä (2024) mitaleista. Nyt olemme askeleen lähempänä tuota, Jokinen taustoittaa.

Mikkeli herännyt

Jos tarkistelee alkuvuoden pätkää, Jukurit ja Kärpät ovat olleet aivan Liigan ehdotonta kärkeä. Kärpät keräsi 25 ottelusta 51 ja Jukurit 26 ottelusta 49 pistettä kasaan. Vain Pelicans (25 ottelua, 55 pistettä) ja Tappara (26 ottelua, 52 pistettä) ehtivät edelle.

Voidaan siis puhua hyvällä syyllä erittäin kiehtovasta sarjasta.

– Meillä ei ole tuossa mitään hävittävää. Pystymme lähtemään sarjaan erittäin rennoin mielin, koska eihän Kärpät saa Jukureille hävitä. Sehän olisi aikamoinen grande catastrophe, jos Jukurit tuosta jatkoon menisi, Jokinen sivaltaa suorin sanoin.

Sen lisäksi, että Jokinen lataa paineita ”kaverin” niskaan, hän viittaa seurojen budjettieroihin. Kärpät on 30 miljoonan euron jättikonserni, kun taas Jukurit pumppaa kaikki irtopennitkin taskuun Aake Kallialan mökin rannalta.

– Lähdemme haastamaan puolen Suomen joukkuetta. Samaan aikaan olemme luottavaisia meidän kykyjemme suhteen. Meillä on tervepäisiä poikia tuolla mukana. He uskovat meidän mahdollisuuksiimme, vielä kun he saavat pelata paineettomassa tilassa, Jokinen julistaa.

Pitkän linjan NHL-hyökkääjä Jokinen toivoo, että Mikkelin ja sen lähialueen kansa lähtee vahvasti Jukureiden kelkkaan mukaan.

– Mikkeli on herännyt henkiin viimeisen kuukauden aikana. Meillä on ollut 3 500 katsojaa lehtereillä per peli yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Oletetaan nyt, että yleisömäärät alkavat nelosella. Meillä on pieni, mutta erittäin hyvä ja äänekäs faniryhmä tuossa takana. Toivottavasti kuppipenkitkin täyttyvät ja saadaan kunnon karnevaalimeininki keväällä Mikkelissä jalkeille, Jokinen kannustaa.

Mitä Jukurit näyttää pudotuspeleissä?

– Sen, että pienikin voi pärjätä, Jokinen sanoo napakasti. 

Lue myös:

    Uusimmat