Olli Jokisen Jukurit-apuvalmentajat julki – penkin taakse lisää NHL-kokemusta

19:33
Olli Jokinen paljasti helmikuussa MTV Urheilulle, miksi valitsi Jukurit – "Kyselyitä tuli muualtakin."

Vesa Surenkin ja NHL:ssä pelaajaurallaan lähes 500 ottelua summannut Sergei Krivokrasov toimivat Jukurien uuden päävalmentajan Olli Jokisen apureina ensi kaudella. Jääkiekon SM-liigan mikkeliläisseura tiedotti sopimuksista perjantaina. 

Surenkin, 56, on valmentanut maa- ja seurajoukkeueita kaikkiaan kymmenessä eri maassa. Viime kaudella hän luotsasi KooKoon U16-ikäluokkaa.

– Hänestä tulee olemaan paljon apua arjessa ja pelaajien kehittämisessä, Jokinen sanoo Jukurien tiedotteessa.

NHL-taustansa lisäksi Krivokrasov, 47, saavutti pelaajaurallaan myös olympiahopeaa Venäjän paidassa vuonna 1998. Kahden viime kauden ajan Krivokrasov valmensi U18-joukkuetta Rocky Mountain Renegadesissa sekä South Florida Hockey Academyssa Yhdysvalloissa.

Lisäksi hän on valmentanut kaksi kautta Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Krivokrasov on tehnyt yli 10 vuotta päivittäistä valmentamista ja on erikoistunut pelaajien henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen ja pienessä tilassa pelaamiseen, Jokinen kuvailee.

Jukurien valmennusryhmään ensi kaudella kuuluvat myös Teemu Suokas ja Mika Tarvainen.

Vuonna 2015 päättyneellä NHL-urallaan yli 1 200 runkosarjaottelua pelanneelle Jokiselle, 42, Jukurit on ensimmäinen päävalmentajapesti aikuisten tasolla. Hänellä on alla kokemusta nuorten valmentamisesta Yhdysvalloissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja