Olli Jokiselta suorat sanat CHL-ottelun peruuntumisesta, lataa tshekkijätin suuntaan kovaa kritiikkiä – "Onko tässä mitään järkeä?"

5:24
Törkytaklaus väritti Jukurien edellistä CHL-ottelua Ålborg Piratesia vastaan – seurauksena ulosajo.

Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen antaa CHL-huippuottelun peruuntumisesta rajua kritiikkiä tshekkijätti Sparta Prahan suuntaan.

Jukureiden ja Sparta Prahan oli määrä kohdata toisensa tänään tiistaina Mikkelissä, mutta tshekkijoukkue ei päässyt matkustamaan Suomeen lentokoneongelmien vuoksi, joten ottelu peruuntui ainakin tiistain osalta.

Jokinen ihmettelee suuresti Sparta Prahan toimintaa.

– Ensinnäkin harmillinen juttu, että peruuntuminen tapahtuu. Jokainen joukkue on kuitenkin itse vastuussa siitä, että saapuu pelipaikkakunnalle vaikka päivää aikaisemmin. Esimerkiksi mekin menemme Ouluun päivää aikaisemmin ja kaikki muutkin pidemmät bussimatkat päivää aikaisemmin. Mielestäni Spartan puolelta puuttuu tämän kilpailun kunnioitus ihan täysin, Jokinen toteaa MTV Urheilulle.

Jukurit-luotsi Jokinen ei näe tässä tilanteessa mitään muuta vaihtoehtoa kuin sen, että Jukureille tuomitaan ottelusta luovutuksella kolme sarjapistettä. CHL ei ole vielä ilmoittanut ottelun lopullisesta kohtalosta tarkemmin.

– Ottelu on peruttu, mutta edelleen odotetaan virallista päätöstä. Mielestäni tässä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, että meille tulee kolme pistettä taulukkoon ja Spartalle nolla. Ei ole vaihtoehtona mitään muuta kuin luovutusvoitto meille. Jos tässä joku muu vaihtoehto tulee, niin sitten pitää kysyä, onko tässä mitään järkeä osallistua tällaiseen kilpailuun, Jokinen paaluttaa.

Jukurit sai tiedon ottelun peruuntumisesta tiistai-iltapäivällä. Joukkue piti palaverin, jossa pelaajistolle kerrottiin tapahtuneesta. Jokinen painottaa, ettei Jukurit aio hypätä keskiviikkona kaukaloon lainkaan.

– Meillä on huomenna vapaapäivä ja me vietämme huomenna vapaapäivän. Ihan turha yrittää peliä siirtää huomiseksi tai muullekaan päivälle, koska me emme peruutuspelejä rupea pelaamaan. Mielestäni tässä pitää mennä niin, että Sparta tai CHL korvaa tämän pelin peruutuksen myötä tulevat taloudelliset tappiot Jukureille.

– Sitä kautta me voimme mennään ensi viikolla Prahaan pelaamaan. Ja nimenomaan hyvällä miehistöllä, koska kunnioitamme tätä kilpailua, Jokinen painottaa viitaten ensi viikon Sparta Praha vierasotteluun.

Jokisen mielestä Sparta Praha ei kunnioita tarpeeksi CHL:ää kilpailuna, mikä puolestaan antaa huolestuttavan viestin muille seuroille.

– Heiltä kuitenkin puuttui kahdeksan parasta pistemiestä tämän päivän kokoonpanosta. Lähdetään ennen peliä reissuun ja neljä tuntia ennen peliä saavutaan pelipaikkakunnalle. Kyllä on erikoista touhua noin isolta seuralta. Erittäin epäkunnioittavaa CHL:ää kohtaan.

– Kuitenkin tässä yritetään CHL:n arvostusta nostaa ja tehdä tästä kilpailullinen sarja, jossa joukkueet haluaisivat pelata. Mielestäni Praha osoittaa ihan päinvastaisia elkeitä. Käsittämätöntä, että lähdet edes pelipäivänä reissuun. Käsittämätöntä, Jokinen tylyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja