Olli Jokinen astui puheillaan itse virittämäänsä miinaan – Sihvonen: "Kokemattomuus ja kaikkivoipaisuus paistaa"

Mikkelissä tunteet kuumina: Niko Huuhtanen nyrkkitappelussa, joukkomylly lähellä 2:32
Jukurien ja Kärppien neljäs kohtaaminen päättyi kuumiin tunnelmiin eikä Olli Jokinen pysytellyt niistä itsekään erossa.

Kärppien ensimmäisen katkonpaikan SM-liigan puolivälierissä selvittänyt Jukurit joutuu jatkamaan pakkovoittojen sarjaansa seuraavaksi vieraskaukalossa Raksilassa. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvosen usko mikkeliläisiin on vahvistunut.

Jukurit kamppaili tiistaina kotijäällään 5–2-voiton oltuaan ottelusarjassa jo selkä seinää vasten 0–3-tappiotilanteessa. Kärpät ei ollut Sihvosen mukaan valmis epätoivoisten isäntien tarjoamaan haasteeseen.

– Kärpät ei ollut valmis maksamaan fyysisesti ja henkisesti sitä hintaa, mitä olisi tarvinnut. Se on aika tyypillistä tällaisissa sarjoissa, joissa katkaisusaumoja on useampia, Sihvonen analysoi.

Vaikka pelit ovat olleet tuloksia tasaisempia läpi sarjan, Jukurit on joutunut epätoivoisessa tilanteessa reagoimaan ottelusarjan tapahtumiin lyömällä koko sielunsa peliin. Nyt se tuotti ansaitun voiton, mutta Sihvonen näkee päävalmentaja Olli Jokisen lipsuneen samalla oman pelinsä perusrakenteista.

– Joukkue pelasi ehkä edelleen yli ja ohi oman taktiikkansa, mikä on Olli Jokiselta vähän ammattivirhe.

– Aggressiivista, luisteluvoimasta ja aktiivista peliä pitäisi pelata harjoiteltujen kuvioiden kautta, mutta kun tilanne on, mikä on, niin ehkä Jokinen on tiedostamatta tai tietoisesti päätynyt siihen, että hän enemmän vain lietsoo määrättyä kaaosta, Sihvonen arvioi.

Olli Jokisen puheet kokemattoman valmentajan virheitä?

Tiistain ottelu päättyi melkoiseen joukkorähinään, jossa muun muassa Jukurien tähtihyökkääjä Niko Huuhtanen pudotti hanskat. Päävalmentaja Jokinen seisoi itse vaihtopenkillä ja antoi kovaa painostusta Kärppien nuoren Ville Koivusen suuntaan.

Sihvonen näkee toiminnan tietoiseksi hämmentämiseksi, jota Jokinen yritti aloittaa jo ennen sarjan alkua puhumalla Kärppien materiaalin mukanaan tuomista paineista. ”Sehän olisi aikamoinen grande catastrophe” kuului Jokisen lausunto oululaisten mahdollisesta putoamisesta.

– Se on melkein antanut enemmän sytykkeitä Kärppien suuntaan kuin siitä on ollut hyötyä. Sellainen pieni kokemattomuus, mahtipontisuus ja kaikkivoipaisuus Jokisesta on paistanut. 

Kolmatta vuottaan miesten ammattilaissarjassa valmentava Jokinen on Sihvosen mukaan syyllistynyt helppoon virheeseen, johon olisi vaikea uskoa Jussi Tapolan tai Pekka Virran kaltaisten konkarien sortuvan.

– Ei kannata sytyttää vastustajajoukkuetta, Sihvonen neuvoo.

– Jokinen hoitaa tuossa Kärppien päävalmentajan Ville Mäntymaan hommia. Se on psykologisesti mielenkiintoinen asetelma.

Puolivälieräsarjan avauskohtaamisen jälkeen Sihvonen oli vakuuttunut siitä, ettei Jukurit voita Oulussa ainuttakaan ottelua. Nyt joukkueen on kyettävä siihen pakon edessä. Sihvonen ei kuitenkaan näe mahdottomana, että Jukurit siirtäisi sarjan vielä kerran kotikaukaloonsa.

– Arvio pitää edelleen kutinsa, mutta sanoin sen vähän siinä hengessä, että mentäisiin ”sulle, mulle, sulle, mulle” nuo ensimmäiset pelit. Nyt tilanne on vähän erilainen, koska tällaiset ”desperate hockeyn” merkit saattavat antaa arvaamattomia kulkuja sarjaan ja eteenkin yksittäisiin otteluihin.

– Nyt todennäköisyys Jukurien vierasvoitolle on paradoksaalisesti voinut nousta. Annan Jukureille jopa 45 prosentin sauman, jos saavat yli- ja alivoiman kuntoon, Sihvonen laskeskelee.

Maalikooste: Jukurit - Kärpät 9:29
Maalikooste: Jukurit taisteli 5-2-voiton Kärpistä.

Lue myös:

    Uusimmat