Olli ja Katerina Jokinen ovat olleet naimisissa yli 20 vuotta – täällä pari tapasi ensimmäisen kerran

1:44
"Ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä" – Jokiset kertovat, kuinka tapasivat vuosia sitten ensimmäisen kerran yökerhossa

Olli ja Katerina Jokisen rakkaus ei roihahtanut heti, vaan vasta muutama kuukausi ensimmäisen tapaamisen jälkeen.

Kiekkovalmentaja Olli Jokinen ja hänen vaimonsa Katerina Jokinen eivät ole viettäneet itsenäisyyspäivää Suomessa vuosiin, sillä perhe on asunut Yhdysvalloissa yli 20 vuoden ajan. Viime kesänä Jokisten perhe muutti Suomeen, kun Ollista tuli Mikkelin Jukurien päävalmentaja.

MTV Uutisten itsenäisyyspäivän erikoislähetyksessä vieraana ollut pari kertoi, että perheellä on kaksi kotia, toinen on Mikkelissä ja toinen Helsingissä.

– Vaimolle hatun nosto, että hän on täällä yksin lasten kanssa, ja pitää perhettä kasassa Helsingin päässä. Sahaillaan aina kahden kaupungin väliä, Olli kiittelee vaimoaan.

Olli viettää pääsääntöisesti viikot Mikkelissä töissä, kun taas Katerina on perheen lasten kanssa Helsingissä.

– Ajatuksena oli, että olisin käynyt siellä (Mikkelissä) paljon enemmän, mitä olen. Sitten tuli todellisuus vastaan, että meillä on tällainen pieni eläintarha kotona. Se on osoittautunut haastavaksi, miten pakkaa kolme kissaa, koiran ja pari lasta autoon ja lähdet Mikkeliin, Katerina sanoi.

Perhe on hiljalleen kotiutunut Suomeen.

– Me olemme asuneet viimeksi Suomessa markka-aikana. Asiat eivät ole niinkään muuttuneet, mutta vielä etsimme tasapainoa uuden arjen kanssa, Katerina kertoi.

Pariskunnalla on kolme lasta, joista vanhin jäi asumaan Yhdysvaltoihin, mutta on parhaillaan lomalla Suomessa. Perheen lapset ovat asuneet koko elämänsä Yhdysvalloissa, joten suomen kieli on heille haastavaa.

– He kyllä ymmärtävät suomea, kun puhumme sitä. He eivät vielä osaa tai ehkä jopa pelkäävät vastata takaisin. Nyt sitten he oppivat koulussa kieltä paremmin.

– Se on ehkä paras juttu, että lapset ovat niin hyvin sopeutuneet.

Pariskunta on ollut yhdessä pitkään ja tänä vuonna he juhlivat 20-vuotishääpäiväänsä. Olli intoutui muistelemaan parin ensimmäistä kohtaamista.

– Me tavattiin Hesperian yökerhossa ensimmäisen kerran. Olin juuri saapunut Suomeen ja asuin kyseisessä paikassa. Alakerta tuli hyvin tutuksi paikaksi. Se oli hyvä yökerho.

– Siellä ekan kerran tavattiin, mutta ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Muutama kuukausi meni ja tavattiin uudestaan, siitä se sitten lähti.

Olli ja Katerina Jokinen MTV Uutisten itsenäisyyspäivän juhlalähetyksen haastattelussa: paljastavat pitkän liiton taustansa, ja miten ovat kotiutuneet Suomeen:

14:38


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja