Mainos

Olkiluoto 3 -voimalan myöhästymisestä riidelty – Teollisuuden voima otti jälleen osavoiton laitostoimittajasta

Teollisuuden Voima otti jo kolmannen osavoiton välimiesmenettelyssä, joka koskee Olkiluoto 3 -ydinvoimaprojektin viivästymistä ja siitä aiheutuneita kustannuksia. Osapäätöksessä käsiteltiin tällä kertaa muun muassa rakennustöiden toteutusta ja projektinhallintaa. TVO:n mukaan osapäätöksessä ratkaistaan lopullisesti moni rakennustöiden toteutusta koskevista asioista TVO:n eduksi.

TVO:n ja laitostoimittajan kiistassa on kyse ydinvoimalan myöhästymisestä aiheutuneista kustannuksista ja niiden maksajasta. Laitostoimittaja on yhteenliittymä, jonka muodostavat muiden muassa ranskalainen Areva ja saksalainen Siemens.

Eurajoen Olkiluotoon rakennettavan ydinvoimalan piti valmistua jo vuonna 2009. Nyt laitostoimittaja arvioi säännöllisen sähköntuotannon käynnistyvän toukokuussa 2019.

Välimiesmenettely on edelleen kesken ja jatkuu kohti lopullista päätöstä, jolla välimiesoikeus määrittää osapuolten korvausvelvollisuudet. TVO on aiemmin arvioinut, että yhtiö on vahvoilla kahden sille myönteisen osapäätöksen jälkeen. Kolmannen osapäätöksen jälkeen TVO on edelleen sitä mieltä, että yhtiön vaatimukset ovat laitostoimittajan vaatimuksia vahvempia.

TVO:n arvio kustannuksistaan ja menetyksistään on noin 2,6 miljardia euroa, jota se vaatii laitostoimittajalta välimiesmenettelyn kautta.

Laitostoimittaja puolestaan vaatii TVO:lta noin 3,5:tä miljardia. Sen vaatimukset koostuvat muun muassa väitetystä saamatta jääneestä voitosta, viivästetyistä maksueristä ja viivästyskoroista.

Koko hankkeen alkuperäinen hinta-arvio oli 3,2 miljardia euroa. 

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.