Olkiluoto 3:n reaktorin sähköntuotannon aloitus viivästyy edelleen

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan reaktori käynnistettiin viime yönä ensimmäistä kertaa 2:09
MTV Uutiset kertoi 21.12.2021, että Olkiluoto 3 -ydinvoimalan reaktori käynnistettiin edellisyönä ensimmäistä kertaa.

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitosyksikön sähköntuotannon aloitus viivästyy. Sähköntuotannon oli määrä käynnistyä viime kuun lopussa, mutta aloitus siirtyy nyt tälle kuulle. Säännöllisen sähköntuotannon aloitus siirtyy taas aiemmin ilmoitetusta kesäkuusta heinäkuulle.

Sähköntuotannon aloitus siirtyy koekäyttövaiheen aikana havaittujen muutostarpeiden vuoksi, kertoi Teollisuuden Voima (TVO).

– Koekäyttövaiheessa huomattiin tarvetta muuttaa muun muassa laitosyksikön säätötoimintoihin liittyvää automaatiota ja tehdä muutoksiin liittyviä lisätestauksia, TVO kertoi tiedotteessaan tänään.

Reaktori käynnistettiin joulukuussa vuosien viivästyksen jälkeen.

OL3-yksikön käyttöönoton myötä noin 30 prosenttia Suomen sähköstä tulee Olkiluodon saarelta Eurajoelta. Kolmosreaktorin osuuden Suomen sähköntuotannosta on määrä nousta noin 14 prosenttiin.  

Ruotsissa hallituksen on määrä päättää, miten ydinjäte aiotaan loppusijoittaa - Olkiluoto 3 on käynnistymässä ja Suomen jätteitä dumpataan onkaloon Eurajoelle 7:47
Katso myös: Ruotsissa hallituksen on määrä päättää, miten ydinjäte aiotaan loppusijoittaa. Olkiluoto 3 on käynnistymässä ja Suomen jätteitä dumpataan onkaloon Eurajoelle.

Lue myös:

    Uusimmat