Mainos

Öljyn hinnan pudotus teki loven Persianlahden maiden kassaan – säätivät arvonlisäveron

Persianlahden maat Saudi-Arabia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat aloittavat arvonlisäverotuksen lihottaakseen valtionkassaa. Tähän tilanteeseen on päädytty öljyn hinnan pudotuksen takia, kertoo sanomalehti muun muassa Independent.

Maat ovat aiemmin markkinoineet itseään ulkomaalaisille työntekijöille muun muassa verovapaudella. Nyt ne aloittavat vuoden vaihteessa viiden prosentin arvonlisäverotuksen useille myytäville tuotteille ja palveluille. Abu Dhabissa ilmestyvä sanomalehti arvioi veron nostavan elinkustannuksia Arabiemiraateissa noin kaksi ja puoli prosenttia.

Öljyllä rikastuneet maat kaipaavat lisätuloja, koska öljyn hinta romahti kolme vuotta sitten eikä ole palautunut entiselle tasolleen.

Viiden prosentin arvonlisävero on kuitenkin pieni määrä verrattuna esimerkiksi Eurooppaan, jossa arvonlisäveron määrä on lähes kaikissa maissa kahdenkymmenen prosentin luokkaa.

Viime kesänä maat säätivät sadan prosentin veron tupakkatuotteille ja energiajuomilla sekä viidenkymmenen prosentin veron virvoitusjuomille. Tuleva arvonlisävero on kuitenkin selvästi maiden laaja-alaisin vero, sillä maissa ei ole tuloveroja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.