Mainos

Olivatko roskapostittajat joululomalla?

Maailman suurin roskapostiverkosto Rustock on jälleen aktivoitunut lähettämään valtavia määriä roskapostia. Asiasta kertoo tietoturvayhtiö MessageLabs verkkosivuillaan.

Rustockin roskapostipommitukseen valjastettu botnet-verkko hiljeni yllättäen joulupäivänä. Tuntemattomasta syystä maailmanlaajuinen roskapostitus väheni huomattavasti.

Rustockin kerrotaan aktivoituneen uudestaan maanantaina ja se on jatkanut toimintaansa maailmanlaajuisen roskapostituksen suurimpana toimijana. Tämä näkyi siten, että roskapostin määrä lisääntyi MessageLabsin serveritietojen mukaan rauhallisesta tasostaan kertarysäyksellä 98 prosentilla.

Rustockin lähettämän roskapostin määrä on vielä hieman alhaisempi kuin ennen "joulutaukoa", mutta tason uskotaan palaavan pian täysin ennalleen.

Rustockin avulla levitetään lähinnä lääkkeisiin liittyvää roskapostia.

Myös Xarvester-botnet on palannut toimintaan, mutta se lähettää kuitenkin huomattavasti vähemmän roskapostia kuin Rustock.

MessageLabsin sivuilla todetaan osuvasti, että tällä hetkellä näyttääkin siltä, että joululoma on ohi ja roskapostittajien toiminta on palannut tavallisille urilleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.