Entinen Ukrainan ampumahiihtäjä hyppää Venäjän riveihin

Ukrainan maajoukkuetta aiemmin edustanut ampumahiihtäjä Ekaterina Bekh, 24, kilpailee pian Venäjän edustajana.

Bekh osallistuu Commonwealth Cupin rulla-ampumahiihtokilpailuihin Valko-Venäjän Raubichissa tällä viikolla ja edustaa siellä Venäjää ja Moskovan aluetta, Moskovan alueen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Aleksei Nuzhdov kertoi Match TV:lle. Nuzhdov viestitti tiistaina julkaistussa artikkelissa, että Bekh on Raubichissa valmistautumassa kilpailuihin, jotka käydään torstain ja sunnuntain välillä.

Habarovskin aluepiiristä Venäjältä kotoisin oleva Bekh debytoi ampumahiihdon maailmancupissa Ukrainan maajoukkuetta edustaen kaudella 2020–21. Hän on sijoittunut kaikissa maailmancup-kilpailuissaan 50:n huonommalle puolelle, ja kisannut enimmäkseen kansainvälisen kakkoskategorian kilpailuissa IBU-cupissa. Tämän vuoden huhtikuussa Bekh joutui Ukrainan maajoukkueesta syrjään.

Ensimmäistä kertaa ampumahiihdossa järjestettävä Commonwealth Cup on suunniteltu tarjoamaan keskinäisiä kilpailuja venäläisille ja valkovenäläisille urheilijoille. Raubichia ennen Commonwealth Cupissa kilpailtiin rullilla Venäjän Sotshissa, ja talvella Venäjällä ja Valko-Venäjällä kyseisessä cupissa järjestetään perinteisiä ampumahiihtokilpailuja suksin.

Venäläiset ja valkovenäläiset ampumahiihtäjät suljettiin Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kilpailutoiminnasta viime keväänä Venäjän Ukrainassa käymän ja Valko-Venäjän tukeman hyökkäyssodan vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat