Olisiko Facebookin tuhoaminen palvelus käyttäjille?

Paranisiko ihmisten yksityisyys, jos Facebookia ei olisi olemassakaan? Näin uskoo ainakin hakkeriryhmä, joka uhkaa tuhota yhteisön.

Pahamaineinen hakkeriryhmä Anonymous uhkaa tuhota Facebookin marraskuussa. Ryhmä on ilmoittanut suunnitelmistaan YouTubessa.

Anonymous kertoo tekevänsä palveluksen kaikille Facebookin käyttäjille, sillä sen mukaan naamakirja on yhtiö, joka myy tietoja valtion viranomaisille. Anonymous kritisoi myös Facebookin yksityisyyden valvontaa väittäen sitä vitsiksi.

Käyttäjätilistä ei pääse eroon

Paheksuntaa saa myös se tosiasia, että käyttäjä ei voi todellisuudessa koskaan poistaa käyttötilliään. Käyttäjätilin voi epäaktivoida, mutta se jää silti Facebookin arkistoihin siltä varalta, että käyttäjä tahtoo päästä siihen käsiksi myöhemmin.

– Kaikki mitä teet Facebookissa, pysyy siellä, vaikka tietosuoja-asetuksesi olisivat mitkä tahansa, kritisoi Anonymous.

– Vaikka asettaisit yksityisyysasetuksesi oikein, niin kaikki henkilökohtaiset tietosi pysyvät Facebookissa ja voivat löytyä sieltä milloin tahansa. Asetusten muuttaminen yksityisemmiksi on harhaa. Facebook tietää sinusta enemmän kuin perheesi, ryhmä jyrisee.

Anonymous on aikaisemmin hyökännyt useille verkkosivuille, mukaan lukien Visan, Amazonin ja Bank of American sivut. Ottaen huomioon, että ryhmä antoi Facebookille useita kuukausia aikaa valmistautua hyökkäykseen, uskotaan hyökkäyksen onnistumisen olevan hyvin epätodennäköistä.

MTV3/Koti

Kuva: Colourbox

Lähde: Venture Beat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja