Oletko poikkeuksellisen luova ihminen? Nämä piirteet sen paljastavat!

On asioita, jotka erottavat erittäin luovat ihmiset muista – nämä piirteet vain he voivat ymmärtää. 

Erittäin luovan ihmisen elämä on haasteellista: niin paljon ideoita, niin vähän aikaa. Toisin kuin yleensä ajatellaan, luovat ihmiset eivät ole vain taiteiljoita ja taiteellisesti lahjakkaita ihmisiä, vaan luova ihminen on ennenkaikkea kekseliäs ideapakkaus, joka suhtautuu työhönsä intohimoisesti. 

1.He keksivät jatkuvasti uusia ideoita

Et saa unta, koska mieleesi pulpahtelee uusia liikeideoita, saunassa taasen keksit hyvän juonen kirjaan. 

Luovan ihmisen ajatukset eivät koskaan pysähdy, he keksivät jatkuvasti uusia ideoita, mikä voi uuvuttaa paitsi heidät itsensä myös muut heidän ympärillään. 

2. He siirtyvät jatkuvasti hommasta toiseen – tai uppoutuvat omaan maailmaansa täysin

Kun erittäin luova ihminen työskentelee, hän joko uppoutuu tehtäväänsä niin ettei näe tai kuule mitään muuta, tai sitten hän tekee useaa asiaa yhtä aikaa ja hyppää jatkuvasti tehtävästä seuraavaan. 

3. Kysymykset kuten Mitä jos? ja Miksi ei? eivät jätä häntä rauhaan

Vastoinkäymiset on tehty voitettaviksi! Tämä ihminen ei näe mahdottomuuksia, vaan mahdollisuuksia. Kun muut pohtivat miksi jokin ei onnistu, hän pohtii miksi jokin onnistuu. 

4. Heidän on saatava välillä olla yksin

Auto ei kulje kauaa yhdellä bensatankillisella, sama pätee luovaan ihmiseen: hänen on ladattava välillä akkujaan ja siksi hän kaipaa yksinoloa säännöllisin väliajoin. 

5. He tarvitsevat tilaa ympärilleen

Yksinäisyyden lisäksi he kaipaavat paljon rauhaa ympärilleen ja työpiste on heille tärkeä paikka. Läheisten on hyvä kunnioittaa tätä omaa tilaa ja tunnistaa heidän asettamansa rajat. 

6. He osaavat asettua toisen asemaan

Erittäin luovat ihmiset tuntevat syvästi ja siksi he osaavat yleensä asettua myös hyvin muiden asemaan. Koskettavat uutiset ja muiden vastoinkäymiset saavat heidät kyyneliin. 

7. He luottavat intuitioonsa...

...ja se on yleensä oikeassa

8. He ovat tarinankertojia

Faktat unohtuvat helposti, mutta tarinat ovat lähellä sydäntä. Erittäin luova ihminen kertoo ja ajattelee asioita tarinoiden muodossa. 

9. Työ on heille suuri osa elämää

Luova ihminen ei tee työtä vain rahan takia, vaan sillä on hänelle suurempi merkitys. Tällaiset ihmiset ovat usein työnarkomaaneja ja intohimolla on suuri merkitys heidän ammatinvalinnassaan.

10.  Heillä on suuria unelmia ja päämääriä

Vaikka luovat ihmiset ovat usein epävarmoja omasta osaamisestaan, heillä on silti paljon unelmia ja suuriakin päämääriä. 

Jos lukeudut näiden luovien lahjakkuuksien joukkoon, lähde unelmasi perään – jo pelkkä yrittäminen tekee sinut onnellisemmaksi!

Lue myös:

    Uusimmat