Olavi Uusivirran keikasta erikoinen soppa – poliitikko järkyttyi

Olavi Uusivirran lavajuonnot ja -tekemiset saivat joensuulaisen kunnallispoliitikon järkyttymään.

Muusikko Olavi Uusivirran keikka Joensuun Ilosaarirockissa on saanut aikaan melkoisen sotkun. Kaikki alkoi siitä, kun joensuulainen kunnanvaltuutettu Marjatta Räty (kd) kirjoitti Karjalainen-sanomalehdessä mielipidekirjoituksen, jossa hän paheksui festivaalin esiintyjiä ja etenkin Uusivirtaa.

– Kuulemissani rokkimusiikin sanoituksissa – etenkin idolien juonnoissa – tuli usein esille kapinallisuus, väkivalta, esiaviollinen seksi, huumeet, idän uskonnot, Raamatun totuuden vääristely, Räty kirjoitti tiistain lehdessä.

Esimerkiksi Räty nosti sunnuntain ensimmäisen esiintyjän Olavi Uusivirran, joka hänen mukaansa oli kehoittanut lavalla yleisöä "menemään huoraamaan". Hän järkyttyi myös siitä, että Uusivirta oli suudellut jokaista bändinsä jäsentä sen jälkeen, kun hän oli kehottanut ihmisiä pitämään huolta lähimmäisistä.

– Tämäkö on nuorille tarjottava tämän päivän totuus perhe-elämästä? Onneksi Ilosaarirokki-väki oli niin fiksua, että vain harvat alkoivat suudella samaa sukupuolta olevaa, tuntematonta nuorta, Räty kirjoittaa.

Uusivirta kommentoi Facebook-sivuillaan asiaa lyhyesti.

– Tästähän syntyi varsinainen #marjattagate. Lähetän tässä terveiseni joensuulaiselle kunnanvaltuutetulle Marjatta Rädylle, jonka henki salpautui suudellessani yhtyetovereitani Ilosaarirockissa. Hengitä Marjatta syvään, nyt on rakkautta ilmassa! Hän kirjoittaa.

Ylen haastattelussa Uusivirta myös sanoo, että Räty on vääristellyt hänen lavapuheitaan kirjoituksessaan.

– En ole koskaan ketään kehottanut huoraamaan. Sen sijaan olen Reeperbahn-nimisen kappaleen alussa kysynyt yleisöltä, niin kuin monta kertaa aikaisemminkin, että oletteko käyneet huorissa tai oletteko vierailleet punaisten lyhtyjen alueella. Jonka jälkeen hyvin harva käsi nousi ylös. Sanoin hyvä, älkää tehkö niin vaan sen sijaan tarttukaa läheistänne kädestä kiinni ja antakaa hänelle vaikka suudelma. Jonka jälkeen toimimme antamamme esimerkin mukaan. Mikä sitten ei ilmeisesti Marjatta Rätyä miellyttänyt, Uusivirta selittää Ylelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja