Mainos

Oikeusministeri supistaisi ministerien määrää

Oikeusministeri Johannes Koskinen järkeistäisi hallituksen työtä vähentämällä ministereitä ja nimittämällä enemmän valtiosihteereitä.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä hallituksen työtä pitäisi järkeistää supistamalla ministerien määrää ja tarkistamalla reviirijakoja.

Koskinen kirjoittaa Turun Sanomissa, että työläimmissä ministeriöissä ministerien työpaineisiin saisi parhaiten helpotusta nimittämällä valtiosihteereitä. Hänestä sisä-, opetus- ja valtiovarainministeriöihin riittäisi yksi ministeri.

Koskinen katsoo, että hallituksen keskusteluistunnoille ja vapaamuotoisille neuvotteluille varataan jatkossa varmaankin enemmän aikaa. Tähän tähtää keskushallinnon uudistustyö, joka pyrkii yhteisempään ja kollektiivisempaan päätöksentekoon hallituksessa.

- Mitä isompi asia on, sitä varmemmin ja kattavammin sen pitäisi tulla koko poliittisesti vastuunalaisen valtioneuvoston pöydälle. Eikä vain muodolliseen päätöksentekoon, vaan jo aiemmin linjanvalintaa varten, Koskinen kirjoittaa.

Hallitusneuvotteluissa pitäisi Koskisen mielestä puuttua toimialarajoihin, mm. keskittämällä ulkomaalaisasiat sisäministeriöön ja palauttamalla työsuojelu työministeriöön.

Kysymys valtiosihteerien valitsemisesta on noussut esille valtioneuvostolain uudistustyössä, jota johtaa oikeuskansleri Paavo Nikula. Toimikunnan on määrä pitää viimeinen kokouksensa huomenna ja antaa sen jälkeen mietintönsä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.