Oikeus saa puntaroitavakseen uusnatsijärjestön lakkauttamisen

Uusnatsijärjestön kieltäminen on menossa oikeuden ratkaistavaksi. Poliisihallitus on kertonut nostavansa kanteen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osaston lakkauttamiseksi. Kanne aiotaan jättää tuomioistuimelle ensi vuoden alkupuolella. 

Syynä kanteen nostamiselle on se, että Poliisihallituksen mielestä vastarintaliikkeen toiminta on olennaisesti lain ja hyvien tapojen vastaista. 

– Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, korosti poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tiedotteessa viime viikolla. 

Tuomioistuin voi määrätä yhdistyksen lakkautettavaksi, jos se toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja. 

Pohjoismainen vastarintaliike ei ole rekisteröity yhdistys, mutta Poliisihallituksen mukaan se toimii yhdistyksen tavoin aatteellisin tavoittein ja vakiintunein toimintamuodoin. 

Selvitys kanteen nostamisesta aloitettiin syyskuussa yhdessä syyttäjäpuolen kanssa. Valtakunnansyyttäjänvirasto ja Poliisihallitus kuitenkin sopivat, ettei syyttäjäpuoli lähde ajamaan lakkauttamiskannetta rikosprosessin ulkopuolella siviilikanneasiana. 

Asema-aukion hyppypotkusta kahden vuoden tuomio 2:13

Lue myös:

    Uusimmat