Ei tiennyt saaneensa lapsilisiä yli 10 vuoden ajan – oikeus hylkäsi entisen Keva-pomon petossyytteen

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt eläkevakuuttaja Kevan entisen toimitusjohtajan Merja Kasoin (entinen Ailus) petossyytteen. Syyttäjä vaati Kasoille ehdollista vankeusrangaistusta ja tuntuvaa sakkoa.

Kasoin tilille maksettiin yhteensä liki 19 000 euron arvosta Norjan lapsilisiä, vaikka hän ei enää asunut Norjassa. Käräjäoikeuden mukaan asiassa jäi kuitenkin riittävällä varmuudella näyttämättä, että Kasoi olisi syyllistynyt rikokseen salaamalla muuttonsa Norjasta.

Muuttoilmoitus pelasti

Kasoi muutti Norjaan pikkupaikkakunnalle silloisen miehensä ja lastensa kanssa, mutta palasi Suomeen vuonna 2002. Kasoi kertoi tehneensä väestörekisteriin muuttoilmoituksen ja olettaneensa, että tieto välittyy Norjan NAVille, joka vastaa Suomen Kelaa.

Kasoi kertoi oikeudessa, ettei tiennyt, että hänelle maksettiin edelleen lapsilisiä norjalaiselle tilille. Hän kertoi kuulleensa ensimmäisen kerran toimittajalta, että lapsilisiä oli maksettu hänelle Norjasta yli 10 vuoden ajalta.

Kasoi lisäsi, ettei hänellä ollut 300 000:n vuosipalkallaan intressiä vaarantaa asemaansa tai uraansa Norjasta maksetuilla lapsilisillä.

Käräjäoikeus antoi painoarvoa muuttoilmoitukselle. Oikeuden mukaan se tukee kertomusta siitä, ettei Kasoilla ollut tarkoitusta salata muuttoa ja että hän ei ole toiminut tahallaan. Petos on rangaistava vain tahallisena, oikeus huomautti. 

Lue myös:

    Uusimmat