Mainos

Oikeistojohdon kokous aiheutti vaalinalusmyrskyn vesilasissa

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) aloitti osuutensa konservatiivijohtajien kokouksen päätteeksi pidetyssä lehdistötilaisuuden lähettämällä terveisiä Keskustapuolueelle.

- Olen tietenkin Kokoomuksen puheenjohtajana täällä, ja sikäli kun mielipiteitä esitän, niin esitän sellaisia mielipiteitä, joita Suomen hallitus on ottanut, Katainen totesi.

EPP-kokous närästi ankarasti etukäteen muita puolueita Suomessa, sillä kokoomuksen katsottiin tuoneen EU-puolueet Helsinkiin vain Kataisen vaaliavuksi. Varsinkin hallituskumppani Keskustassa kommentoitiin jo etukäteen hyvin happamasti sitä, että Katainen esiintyy kansainvälisessä mediassa varapääministerinä.

Keskustassa ihmeteltiin myös sitä, millä mandaatilla Katainen asioista konservatiiviporukassa sopii, koska EU-asioista päättäminen ja Suomen kantojen kertominen on koko hallituksen ja eduskunnan asia.

Katainen totesi lehdistötilaisuudessa myös, että EPP ryhmä pitää vastaavia kokouksia aina ennen EU:n huippukokouksia. Hän korosti, että niiden roolina on keskustella avoimesti. Katainen korosti, että päätökset tehdään tietenkin valtioiden kesken EU-tasolla.

Myös kokousta edeltäneessä tiedotustilaisuudessa Katainen sanoi, että kokous on vain keskustelua, ei muodollisia päätöksiä varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.