Ohjeita kajalin oikeaoppiseen käyttöön

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa vinkkejä silmien rajaamiseen ja kuivan päänahan hellimiseen.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Luomivärin sopivuudesta

Mistä tietää, mikä luomiväri sopii juuri itselle?

Riian vastaus:

Heippa! Ihon sävy sekä hiusten ja silmien väri vaikuttaa meikkivärien valintaan. Ja tietysti myös se, mistä itse pidät! Sinun kannattaa käydä kosmetiikkaosastolla ammattilaisen puheilla ja pyytää meikkaajaa suosittelemaan sinulle värejä, jotka sopivat värimaailmaasi. Voit sitten itse omien mieltymysten mukaan alkaa kasata juuri sinulle mieluista ja sopivaa meikkipussin sisältöä ja harjoitella meikkaamaan niin, että omat värisi ja parhaat puolesi korostuvat meikin myötä!

Kuivat silmänaluset

Moikka!

Minulla on todella kuivat ja tummat silmänaluset, ja varsinkin talvisin iho käpristyy erittäin rumaksi ja ryppyiseksi, ja meikki paakkuuntuu. Mikä neuvoksi, sillä en ole vielä ainakaan löytänyt silmänympärysvoidetta, joka oikeasti auttaisi.

Riian vastaus:

Uskon että sinulla on atooppinen iho, ja talviaikana kuiva ja kylmä ilma kuivattavat ihoa entisestään. Suosittelen sinulle käyntiä ihotautilääkärin luona, koska voi olla, että tarvitset ensin paksumman lääkevoiteen kuivuuden avuksi. Sitten kun iho alkaa olla paremmassa kunnossa, silmänympärysvoiteetkin alkavat taas auttaa paremmin.

Paljonko nuori tyttö voi meikata?

Moi, olen 12-vuotias tyttö ja meikkaan. Onko mielestäsi ihan OK jos käytän puuteria, luomiväriä, ripsaria ja huulipunaa. Yleensä en edes käytä puuteria. Oi, ole kiltti ja vastaa minulle! Ja vielä, olenko mielestäsi liian nuori aloittamaan meikkauksen?

Riian vastaus:

Hei! Kevyt meikki riittää nuoren naisen meikiksi kouluun erinomaisesti. Puuteri, huulikiilto ja ripsari ovat juuri sopivat tuotteet aloittaa meikkikokeilut. Keskustele toki vanhempiesi kanssa siitä, millainen meikki olisi heistä sinulle sopiva ja hankkikaa yhdessä muutama kiva tuote meikkipussiisi. Mukavaa vuoden alkua sinulle!

Aloittelijan meikit

Hei! Olen 15-vuotias meikkauksen aloittelija. Riittääkö, jos kajalia laittaa vain yläluomelle, vai pitääkö sitä laittaa myös alas? Entä riittääkö kajalin poistoon pelkkä vesi? En haluaisi usein käyttää nuoriin herkkiin silmiini vahvoja poistoaineita.

Riian vastaus:

Hei! Kajalrajauksen voit laittaa joko vain silmän yläluomelle ripsien rajaan, tai myös silmän alapuolelle ja sisäpuolelle. Riittää siis aivan hyvin, että rajaus on tehty vain yläluomelle; silloin meikki on kevyempi ja siksikin nuorelle sopiva. Suosittelen silmämeikin poistoon siihen varta vasten sopivaa tuotetta, Nivean Gentle Eye Makeup Removeria. Tämä silmämeikin poistoaine on hellävarainen ja se kosteuttaa ohutta silmänympärysihoa. Tuote sopii erinomaisesti myös herkille silmille.

Miten kajal toimii?

Hei! Olen vasta aloittelija meikkaamisessa. Mihin kajalia pitää levittää? Yläluomessa ripsien tyveen yläpuolelle vai alapuolelle, siihen kohtaan, joka on alaluomen kanssa vastakkain? Minulla on mielestäni muuten hyvä iho, mutta nenäni punoittaa ja siinä on mustapäitä. Miten saisin ne piiloon?

Riian vastaus:

Kokeile nenän punoitukseen Nivean Stay On Cover Stick peitepuikkoa. Se peittää hyvin, mutta on koostumukseltaan mukavan ohut. Koska vasta harjoittelet meikkaamista, suosittelen testaamaan kajalrajausta aivan ripsien tyveen yläluomelle. Voit halutessasi pehmittää lopputulosta kapealla siveltimellä ja tummalla luomivärillä. Näin saat rajauksesta on utuisen ja pehmeämmän näköisen.

Kuivan päänahan hoito

Miten voin hoitaa kuivaa päänahkaa?

Riian vastaus:

Kuivalle päänahalle on olemassa ainakin öljyhoitoja. Käy apteekissa tai kampaajalla ja pyydä asiantuntijaa suosittelemaan kuivan päänahan hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Valitse hiusten pesuun shampooksi tarpeeksi mieto ja kosteuttava tuote. Tee hiusnaamiota säännöllisesti, aluksi vaikka parikin kertaa viikossa. Vältä liian voimakkaita muotoilutuotteita, niilläkin saattaa olla päänahkaa kuivattava vaikutus, ainakin silloin jos hiuspohja on ärtynyt ja kuiva.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat