Ohjeet: Tee itse hoitava saippua kahvinpuruista

Oletko koskaan ajatellut, että kahvinpuruja voi hyödyntää jopa saippuassa? Kahvinpurut hoitavat käsiä kuorimalla kuollutta ihosolukkoa ja poistamalla epämiellyttäviä hajuja.

Saippuan valmistamiseen tarvitset noin 200 grammaa glyseriinipohjaista saippuaa (esimerkiksi matkoilta mukaan tarttuneet minisaippuat käyvät hyvin), desilitran käytettyjä kahvinpuruja, teelusikallisen vaniljaa ja teelusikallisen maitojauhetta (ei pakollinen).

Lisäksi tarvitset seuraavat tykötarpeet: pieni kattila, pieni metalli- tai lasikulho, neljä muffinssivuokaa, kapusta sekä voiveitsi.

Ohjeet:

1. Kokoa yhteen ainekset, jotka saippuan valmistukseen tarvitaan. Maitojauhe ei ole pakollinen, mutta se parantaa saippuan rakennetta.

2. Tee vesihaude kaatamalla kattilaan neljä desiä vettä. Lisää hauteeseen kulho ja kulhoon saippua. Laita vesi kiehumaan.

3. Anna saippuan sulaa kokonaan. Tähän menee vain pari minuuttia.

4. Kun saippua sulaa, voitele neljä muffinssivuokaa. Lisää jokaisen vuoan pohjalle ruokalusikallinen kahvinpuruja.

5. Kun saippua on muuttunut juoksevaksi, käännä levy pois päältä. Lisää vanilja ja ruokalusikallinen kahvinpuruja. Halutessasi lisää myös maitojauhe ja sekoita.

6. Nostele seos kapustalla muffinssivuokiin ja täytä ne kokonaan. Anna seoksen jähmettyä useita tunteja.

7. Irrota saippua lopuksi vuoista voiveitsen avulla. Kääräise saippua kauniiseen paperiin ja anna vaikka lahjaksi. Valmista!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja