Ohjeet: Raikasta haisevat kengät kotikonstein!

Moni kärsii pahanhajuisista kengistä etenkin kesäisin. Peli ei ole menetetty, kun seuraat näitä ohjeita!

Kangaskengät voi heittää hankalassa tapauksessa myös pesukoneeseen, mutta pesu saattaa kuluttaa kenkiä ja vahingoittaa liimauksia. Heitä sen sijaan hajulle hyvästit näillä nikseillä:

Ripottele ruokasoodaa

Ruokasoodaa voi käyttää niin kangas- kuin nahkakenkiinkin. Huomaa, että kenkien täytyy olla kuivat ennen käsittelyä. Mikäli kengissä on pohjalliset, irrota ne ja tee käsittely myös niille tai vaihda kokonaan uusiin.

Sirottele soodaa kengän sisäpohjalle ja -sivuille ja hankaa soodaa kevyesti. Oikean määrän löydät kokeilemalla, mutta määrä saattaa vaihdella parista teelusikallisesta kukkuraiseen ruokalusikalliseen. Anna soodan vaikuttaa mielellään pari päivää, mutta vähintään yön yli.

Käytä kahvinporoja

Kahvinporoja voi käyttää samaan tapaan kuin soodaa. Huomaa, että kahvi voi värjätä vaaleat kengät, vaikka käyttäisit kuivia poroja.

Pyyhi etikalla

Leikkaa kengän muotoinen kangaspala ja kostuta sen reuna kevyesti laimentamattomalla etikalla. Pyyhi sitten palalla kengän sisäpohja ja muut -pinnat. Tämän jälkeen voit kostuttaa palan kokonaan – kevyesti, ei läpimäräksi. Aseta sitten kangaspala ilmavasti kengän sisään.

Vastaavasti voit kaataa etikkaa suihkepulloon ja suihkuttaa kenkien sisäpinnat kauttaaltaan hieman kosteaksi. Anna etikan vaikuttaa vähintään yön yli. Etikka jättää kenkiin hajun, josta pääsee eroon tuulettamalla.

Pakasta

Jos haju syntyy bakteereista, kengät voi laittaa suljetussa muovipussissa pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ole pakastamisen kanssa varovainen, sillä kenkien muoviosat saattavat vahingoittua kylmässä.

Suihkuta raikastetta

Kenkäkaupoista ja tavarataloista saa suihkeita, jotka ehkäisevät hajun syntymistä ja neutralisoivat jo syntyneitä hajuja.

Ehkäise jatkossa

Kun olet saanut hajut poistettua, voit ehkäistä tulevia hajuhaittoja käyttämällä hajua neutralisoivia pohjallisia ja sirottelemalla kenkiin talkkia tai ruokasoodaa. Käytä myös sukkia ja vaihda sukat ja kengät tarpeen mukaan.

Lähde: Siivous.info

Lue myös:

    Uusimmat